Τα πλοκάμια της διαφθοράς απειλούν τον Αναπτυξιακό

XRHMATA_PENTAKOSIA– Η Κομισιόν προειδοποιεί με διακοπή των χρηματοδοτήσεων

Την επανεξέταση όλων των τελευταίων σχεδίων που έχουν υπαχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο ζητά η Κομισιόν η οποία προειδοποιεί την χώρα μας με διακοπή της χρηματοδότησης του Επενδυτικού εάν δεν αποκαλυφθούν και δεν αντιμετωπιστούν όλα τα φαινόμενα διαφθοράς.

Αφορμή δόθηκε από τα συμβάντα διεφθαρμένων υπαλλήλων στη Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, τον περασμένο Φεβρουάριο, φαίνεται όμως ότι τα πλοκάμια της διαφθοράς και της διαπλοκής φτάνουν μέχρι και τις περιφερειακές υπηρεσίες που χειρίζονται τον Αναπτυξιακό Νόμο.

Την ύπαρξη της επιστολής αποκάλυψε ο Υπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος τόνισε πως μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα, ειδικά στο σημερινό περιβάλλον ύφεσης.

Στην Ήπειρο η υλοποίηση του Αναπτυξιακού Νόμου έχει συνοδευτεί από πλήθος καταγγελιών, ορισμένες μάλιστα έφτασαν και στις καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες, από ελέγχους του ΣΔΟΕ και του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο τελευταίος δεν έχει κλείσει το φάκελο και την έρευνα και σε τακτά χρονικά διαστήματα επανέρχεται ζητώντας στοιχεία από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Αυτό που λέγεται ευρέως αφορά σε υπόγειους διαύλους συνεργασίας μεταξύ υπηρεσιών, μελετητών και κατασκευαστών.

Ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία είναι οι υπερτιμολογήσεις αλλά και τα αποδεικτικά της ιδίας συμμετοχής που σε πολλές περιπτώσεις εκτιμάται ότι πρόκειται για πλασματικά. Το τελευταίο βέβαια είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς δείχνει και εμπλοκή τραπεζών στο σύστημα.

Αυτό που βέβαια που γίνεται ολοφάνερο είναι ότι τα χρήματα του Αναπτυξιακού σε πολλές περιπτώσεις δεν έπιασαν τόπο και δεν έφεραν ανάπτυξη στην Ήπειρο. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί σήμερα ο τουριστικός κλάδος στον οποίο διατέθηκαν τεράστια κονδύλια και μαραζώνει. Η οικονομική κρίση μπορεί να φταίει αλλά δεν φταίει για όλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ