Τα μανταρίνια της οργής στην Άρτα.. Άνθρακας ο θησαυρός της ενίσχυσης!

mantarinia

Πως και πως περίμεναν οι παραγωγοί μανταρινιών Κλημεντίνης στην Άρτα την πενιχρή ενίσχυση των 70 ευρώ το στρέμμα. Και όταν αυτοί ήρθε αποκαλύφθηκε ότι ο θησαυρός ήταν… άνθρακας.

Αφενός μεγάλος αριθμός παραγωγών δεν εντάχθηκε στην ενίσχυση παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αφετέρου όσοι εντάχθηκαν παίρνουν ψίχουλα ή και τίποτα καθώς προχώρησε αυτόματος συμψηφισμός με την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Επιστρεπτέες είχαν λάβει προ διετίας και είχε ανακοινωθεί ότι θα υπάρξει ρύθμιση για την επιστροφή των χρημάτων αυτών.

Οι παραγωγοί είναι οργισμένοι με τα νέα τερτίπια  ενώ στο θέμα παρενέβη η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη με δήλωσή της.

Όπως σημειώνει, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος φυσικά έλαβε ο ίδιος το σύνολο της επιδότησης των 8.500€ ως αγρότης, δείχνει τις πραγματικές διαθέσεις της απέναντι στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα και, αντί να τους στηρίξει, όπως θα όφειλε, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο, που παλεύουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις και στο κόστος παραγωγής, τους τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια, επιτείνοντας τη δυσχερή κατάσταση στην οποία ήδη βρίσκονται.

Όταν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τοπικός βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Στύλιος, ανακοίνωνε ότι άνοιξε η ειδική πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για την καταβολή ενισχύσεων στους παραγωγούς μανταρινιών ποικιλίας Κλημεντίνη, το είχε χαρακτηρίσει ως «Μία καλή είδηση για την Άρτα και την Ήπειρο».

Οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, όμως, έχουν από καιρό αντιληφθεί, ότι η καλή είδηση θα έρθει μόλις ο κ. Μητσοτάκης αποδράσει μέσω των πρόωρων εκλογών και μία προοδευτική διακυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, θα αναλάβει, για ακόμα μία φορά, να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ