Τα κουρέλια τραγουδούν ακόμη….

MPARESΤα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα, ήταν ο τίτλος μιας ταινίας του Νίκου Νικολαϊδη, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία στους κινηματογράφους το 1979. Τον τίτλο αυτό δανείστηκε ο Αθλητικός Όμιλος Σπάρτακος, ο Σύλλογος των Ολυμπιονικών, για να συγκινήσει, να προβληματίσει και μας γεμίσει θλίψη.

Θλίψη για μια πατρίδα που δεν μπορεί να αγκαλιάσει τα παιδιά της. Για ένα κράτος που αδυνατεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του. Δυστυχώς πριν χρεοκοπήσει η Ελλάδα, χρεοκόπησαν οι ελπίδες και τα όνειρα των Ελλήνων.

Η Διοίκηση του Σπάρτακου δανείστηκε τον τίτλο αυτό, γιατί ταιριάζει απόλυτα με τη σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σύλλογος των ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ, που κάποτε ( όχι πολλά χρόνια πριν) έτρεχαν όλοι να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις, να φωτογραφηθούν και να συναγωνιστούν ο ένας τον άλλον σε δηλώσεις και μεγάλα λόγια΄

Σήμερα όλοι τον εγκατέλειψαν.

Παρ΄ όλα αυτά όμως «τραγουδά» ακόμη χάρη στις προσπάθειες του Δ.Σ., των προπονητών (όχι μόνο είναι απλήρωτοι, αλλά πληρώνουν και από τη τσέπη τους ) και κυρίως των αθλητριών και των αθλητών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αθλήτρια ήλθε από τη Γερμανία με δικά της έξοδα για τους αγώνες πάλης.

Η χρονιά λοιπόν για το σύλλογο ξεκίνησε με επιτυχίες πανελληνίου επιπέδου.

ΠΑΛΗ

Τη 2η θέση στη γενική βαθμολογία κατέκτησαν οι γυναίκες του συλλόγου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης που διεξήχθη στην Αθήνα στις 04.02.2012, παρ΄ ότι για διάφορους λόγους συμμετείχαμε μόνο με έξι αθλήτριες και το σημαντικότερο όλες οι αθλήτριες που έλαβαν μέρος είναι ακόμη νεάνιδες. Στην κατηγ. των 51 κιλών η Ιωάννα Κυριακού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο), κερδίζοντας στον τελικό την αθλήτρια του συλλόγου Παπαθεοδώρου Αικατερίνη, η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, στην κατηγ. των 55 κιλ. η Αγόρου Βασιλική κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, όπως και η Χαλιάσου Ελευθερία στα 59 κιλά. Στα 59 κιλά επίσης η Καντρή Νικολέττα κατέλαβε την 5η θέση και συμμετείχε και η Λύγκα ΄Αννα στα 67 κιλά.

Στους τελικούς του Πανελλήνιου πρωταθλήματος ελληνορωμαϊκής πάλης ανδρών είχε προκριθεί κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο και ο αθλητής Αλέξανδρος Μαγιάφας στην κατηγορία των 55 κιλών, ο οποίος μετά βεβαιότητας θα ήταν μέσα στα μετάλλια, αλλά για προσωπικούς λόγους δεν συμμετείχε στον τελικό αγώνα.

ΤΖΟΥΝΤΟ

Με επιτυχίες ξεκίνησε και το τμήμα τζούντο του συλλόγου, του οποίου τέσσερις μικροί αθλητές συμμετείχαν στο διεθνές τουρνουά τζούντο που διοργάνωσε ο σύλλογος της Θεσ/νίκης « ΠΑΤΡΙΔΑ » στις 28/01/2011. Στην κατηγορία των – 48 κιλ. στις κορασίδες Β΄η Παρδάλη Αγγελίνα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, στα – 36 κιλά παίδων Β’΄ο Καλογήρου Δημήτριος το χάλκινο μετάλλιο και στην κατηγ. – 42 κιλ. juniors ο Καλογήρου Ευάγγελος το ασημένιο. Επίσης συμμετείχε στην κατηγορία των – 38 κιλ. juniors ο Ζαχαράκης Χάρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ