Τα ΚΔΑΠ αναβαθμίζονται και δεν καταργούνται

KDAP R

Τη διαβεβαίωση ότι τα δημοτικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) «μπορούν μόνο να αναβαθμιστούν, όχι να καταργηθούν» έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεανώς Φωτίου, με τίτλο «Φέτος κλείνετε δημοτικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και απολύετε εργαζόμενους, ενώ κάθε χρόνο 65.000 παιδιά μένουν εκτός ΚΔΑΠ».

Εμείς θέλουμε να ικανοποιούμε όλο και μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων για παιδιά που θέλουν να πάνε σε δημόσιο ή ιδιωτικό ΚΔΑΠ, ενώ φέτος δώσαμε 2.000 περισσότερα βάουτσερ, ύψους 2.660.000 εκατ. ευρώ, είπε ο κ. Πέτσας. Όπως σημείωσε, ο εκτιμώμενος για φέτος προϋπολογισμός της δράσης για τα ΚΔΑΠ θα ανέλθει στα 310 εκατ. ευρώ, από 279 εκατ. ευρώ πέρυσι, χαρακτηρίζοντας την αύξηση αυτή ως «πολύ σημαντική».

Στην τοποθέτησή της, η κ. Φωτίου έθεσε το ερώτημα εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατάργηση του θεσμού των δημοτικών ΚΔΑΠ υπέρ των ιδιωτικών, και ζήτησε να δοθούν 60-70 εκατ. ευρώ, ώστε να ενταχθούν στα Κέντρα όλα τα παιδιά που έμειναν εκτός παρότι είχαν – όπως είπε – πλήρεις φακέλους.

Στην ανταπάντησή του, ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα προστατεύσει τον θεσμό των δημοτικών ΚΔΑΠ. «Θα βρούμε τη λύση λελογισμένα φέτος, αλλά του χρόνου θα οδηγήσουμε και σε ένα συμμάζεμα του προϋπολογισμού αξιοποιώντας κοινοτικούς και εθνικούς πόρους», είπε ο κ. Πέτσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ