Τα καταστήματα “κόβουν” το τσιγάρο και διεκδικούν δικαίωμα στην επιλογή..

Προς το παρόν έχει βάλει στοπ στο κάπνισμα, ωστόσο θα διεκδικήσει βελτιώσεις του νόμου.. Το σωματείο κέντρων διασκέδασης- μπαρ και συναφών επαγγελμάτων, έχει αποφασίσει την καθολική εφαρμογή του Νόμου για την απαγόρευση του τσιγάρου, γεγονός που συνοδεύεται από σημαντική μείωση του τζιρου, όμως θα διεκδικήσει βελτιώσεις και τροποποιήσεις του Νομου. Όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή του, θα κινηθεί το προσεχές διάστημα σε δύο κατευθύνσεις.

Αφενός θα σεβαστεί τη νομοθεσία, όπως αποφασίστηκε στη συνέλευση των μελών του, για καθολική απαγόρευση του τσιγάρου και παράλληλα το προεδρείο του σωματείου θα έχει συναντήσεις με τοπικούς ελεγκτικούς μηχανισμού ώστε να μεταφέρει και τους προβληματισμούς για την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων με σεβασμό στους καταναλωτές.

Αφετέρου θα αναληφθούν πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τα υπόλοιπα σωματεία της χώρας και τις Ομοσπονδίες ώστε να υπάρξουν βελτιώσεις και τροποποιήσεις της νομοθεσίας.

Τέτοιες βελτιώσεις προέκυψε από την ενημέρωση των μελών ότι χωράνε να γίνουν και πρέπει να διεκδικηθούν από την πολιτεία, αναλογιζόμενοι και όσα ισχύουν σε άλλα κράτη της Ευρώπης.

Οι βελτιώσεις που επιδιώκονται εντοπίζονται κυρίως στην δυνατότητα επιλογής των καταστημάτων. Δηλαδή κάθε επιχειρηματίας να έχει τη δυνατότητα ανάλογα και με το είδος του καταστήματός του να επιλέξει αν σ’ αυτό θα επιτρέπει το κάπνισμα ή όχι με σχετική προσαρμογή της νομοθεσίας ως προς τις άδειες λειτουργίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ