Τα Γιάννινα στο κόκκινο.. Εκκλήσεις για τήρηση μέτρων και εμβολιασμό

giannina xartis

Ο Νομός Ιωαννίνων, ο μοναδικός από την Ήπειρο, βρίσκεται στο κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας. Το γεγονός αυτό δεν οδηγεί, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας στη λήψη περιοριστικών μέτρων, αποτυπώνει όμως την επιδημιολογική επιβάρυνση η οποία είναι υψηλή για την περιοχή.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης σε δηλώσεις που έκανε ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός κι αυτό επειδή υπάρχουν ακόμη εκείνοι που δεν τηρούν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα.

Για πρώτη φορά μάλιστα ο Περιφερειάρχης έκανε ειδική μνεία στην περίπτωση του Μετσόβου καθώς εκεί υπάρχουν περιπτώσεις όπου κάτοικοι έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό αλλά δεν τηρούν ούτε την καραντίνα.

«Υπάρχουν περιοχές όπως και το Μέτσοβο όπου κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι πρέπει να πειθαρχήσουν. Δεν έχουν κοινωνική συναίσθηση. Έχουμε περιπτώσεις θετικών που διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούν την καραντίνα. Τους εξηγούμε ότι πρέπει να κάθονται στο σπίτι και να μην βάζουν άλλους ανθρώπους σε κίνδυνο. Επίσης θα πρέπει να εμβολιαστούν. Είναι ο μόνος τρόπος για να προστατευτούμε» ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ απηύθυνε για μία ακόμη φορά έκκληση τήρησης των μέτρων και αύξησης του εμβολιασμού.

«Η πανδημία είναι ένα μέγιστο πρόβλημα. Απευθύνω για μία ακόμη φορά έκκληση. Να πάρουμε μέτρα, να τηρούμε τα μέτρα για να ανακόψουμε την πορεία. Η τήρηση των μέτρων είναι μονόδρομος για όλους μας. Και παράλληλα ο εμβολιασμός. Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Στα Γιάννινα πέρα από τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων καταγράφεται και μεγάλη διασπορά του ιού στην περιοχή και σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ