Τα Γιάννινα επισκέφθηκε η Γενική Πρόξενος της Γαλλίας

gallida proksenos

Με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και τον Δήμαρχο Ιωαννίνων συναντήθηκε η Γενική Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Sandrine Mouchet η οποία επισκέπτεται την περιοχή.

Στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε με τον Περιφερειάρχη βρέθηκε ο τουρισμός και οι δυνατότητες που υπάρχουν για περαιτέρω αύξηση των επισκεπτών στην Ήπειρο   και η ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα με δεδομένο τη τεχνογνωσία που διαθέτει η Γαλλία.

Στο πλαίσιο αυτό- όπως εξήγησε ο Περιφερειάρχης- η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Sial στο Παρίσι, επιδιώκοντας να ανοίξει ένα ευρύτερο παράθυρο προώθησης των Ηπειρωτικών προϊόντων.

Η Γενική Πρόξενος παρουσίασε στον Περιφερειάρχη και τη νέα υποπρόξενο της Γαλλίας στα Ιωάννινα, την εκπαιδευτικό- Γαλλικής φιλολογίας κ. Δώρα Ζιαμπίρη.

Η ανάπτυξη συνεργασιών στους τομείς της εκπαίδευσης και της καινοτομίας, του πολιτισμού και του τουρισμού αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχε με τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Η συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών με το Γενικό Προξενείο είναι διαρκής και στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η διεύρυνσή της.

«Ο Δήμος Ιωαννιτών διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη κοινών δράσεων με τη Γαλλία. Με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων με τον τουρισμό φορέων και όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, μπορούμε να αναπτύξουμε ουσιαστικές πρωτοβουλίες με στόχο να γίνει ένα άνοιγμα της περιοχής μας στη γαλλική αγορά. Έχουμε τις υποδομές, έχουμε το φυσικό περιβάλλον, την ιστορία και τον πολιτισμό» αναφέρει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Την Γενική Πρόξενο της Γαλλίας συνόδευσε η Ελένη Παγκρατίου – Αλεξάκη και η διάδοχός της Δώρα Ζιαμπίρη.

Η κα Ζιαμπίρη αναλαμβάνει και επίσημα καθήκοντα Επίτιμης Προξένου της Γαλλίας στα Ιωάννινα στη θέση της κας Παγκρατίου – Αλεξάκη.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ενώ η κα Μουσέ προσέφερε στον Δήμαρχο Ιωαννίνων ένα μπουκάλι γαλλικό κρασί από τον τόπο καταγωγής της, το Beaujolais.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ