Τα Γιάννινα ανακυκλώνουν για ρεκόρ!

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η εκστρατεία ανακύκλωσης με σκοπό τα Γιάννινα να κατακτήσουν θέση στα ρεκόρ Γκίνες. Η εκστρατεία ξεκίνησε πριν λίγες μέρες με τα εγκαίνια του Περιβαλλοντικού Κέντρου Εκπαίδευσης κι Ανακύκλωσης που λειτουργεί η Μητρόπολη και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη. Τότε θα κριθεί αν το ρεκόρ που θα είναι και το πρώτο για Ευρωπαϊκή πόλη θα έχει επιτευχθεί. Το Κέντρο βέβαια θα συνεχίσει την λειτουργία και θα εμπλουτιστεί το επόμενο διάστημα με νέες εγκαταστάσεις προκειμένου να υποδέχεται και να ενημερώνει κυρίως μαθητές από ολόκληρη την χώρα. Τα έσοδα που θα προέλθουν από την ανακύκλωση θα ενισχύσουν δράσεις που αναπτύσσει η Μητρόπολη.

Κυρίως θα διατεθούν για την ενίσχυση των συσσιτίων που γίνονται από τις Ενορίες και για την στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Στο Κέντρο που λειτουργεί δίπλα στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο βρίσκεται εκπρόσωπος του βιβλίου ρεκόρ Γκίνες ο οποίος παρακολουθεί και καταγράφει την διαδικασία.

Η προσέλευση του κόσμου είναι μεγάλη γεγονός που δείχνει την αυξημένη περιβαλλοντική ευαισθησία αλλά και την ωριμότητα της κοινωνίας σε δράσεις ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ