Τα έθιμα των Σαρακατσαναίων διαδικτυακά

antam sarakats

Διαδικτυακό Αντάμωμα Σαρακατσαναίων, αφιερωμένο στα έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς των Σαρακατσαναίων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. με πρωτοβουλία της Αδελφότητας των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, τα έθιμα θα παρουσιαστούν από τον Γεώργιο Καψάλη, Καθηγητή, πρ. Πρύτανη Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ θα γίνει αναπαράσταση Χριστουγεννιάτικου εθίμου από τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Πρεβέζης, σχετικού με την επίσκεψη μικρών παιδιών στα Σαρακατσάνικα κονάκια την εποχή της νομαδικής διαβίωσης. Επίσης, θα γίνει επίδειξη παρασκευής παραδοσιακού πρωτοχρονιάτικου φαγητού (μπουκ’βάλα) από την καθηγήτρια Μ.Ε. Ελένη Μυριούνη καθώς και αφήγηση Σαρακατσάνικου παραμυθιού από την νηπιαγωγό Μαρία Μολφέση-Γόγολου.

Στην εκδήλωση θα ακουστούν Σαρακατσάνικοι μουσικοί σκοποί σε ζωντανή εκτέλεση με παραδοσιακά μουσικά όργανα καθώς και Ηπειρώτικα κάλαντα. Εκτός από τους εκπροσώπους φορέων και Συλλόγων Σαρακατσαναίων, θα χαιρετήσουν στην εκδήλωση Σαρακατσαναίοι της διασποράς.

Το αντάμωμα, που είναι δωρεάν, θα γίνει μέσω της εφαρμογής zoom και όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει μπορεί να απευθυνθεί στην Αδελφότητα των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου (e-mail [email protected] ή τηλ 210 5240777) για την απόκτηση του συνδέσμου (link) για την είσοδο στην εφαρμογή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ