Τα εσώρουχα φροντίζουν για την άνεση αλλά και την υγεία μας

ygieina gynaikeia esorouxa

ygieina gynaikeia esorouxa

Τα εσώρουχα έχουν μακραίωνη ιστορία και συνδέονται άρρηκτα με τα υπόλοιπα στοιχεία της ενδυμασίας. Από τότε που ο άνθρωπος εμφανίστηκε στη Γη θέλησε να προστατευθεί από το κρύο με ρούχα που θα έρχονταν σε άμεση επαφή με το δέρμα, έτσι ώστε από τη μία να του εξασφαλίζουν τη σωστή θερμοκρασία αλλά από την άλλη να είναι και άνετα. Και βέβαια εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι να διασφαλίζουν την υγιεινή των ευαίσθητων περιοχών, τόσο του άντρα όσο και, κυρίως, της γυναίκας.

Στο πέρασμα του χρόνου τα εσώρουχα ξέφυγαν από την ανάγκη για χρηστικότητα και έγιναν αναπόσπαστα με τη μόδα της κάθε εποχής. Όσο και αν δεν είναι ορατά όπως τα υπόλοιπα ρούχα, παρά μόνο σε… ιδιωτικές στιγμές, αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στο να στηθεί μια ολόκληρη κουλτούρα και βιομηχανία γύρω από αυτά, που έχει να κάνει ακόμη και με τη σεξουαλική διέγερση του ετέρου ημίσεος.

Μια μεγάλη γκάμα εσωρούχων, από τα απλά ανδρικά μπόξερ ή σλιπ ως τα πιο σύνθετα και «πιπεράτα» στρινγκ ή τάνγκα, έρχεται να καλύψει κάθε απαίτηση, γούστο και περίσταση. Τα γυναικεία εσώρουχα μάλιστα, που απευθύνονται στη φιλαρέσκεια και στην καλαισθησία του «ασθενούς φύλου», αποτελούν τη μερίδα του λέοντος στη συγκεκριμένη αγορά. Ειδικά οι στηθόδεσμοι, που προστατεύουν την τόσο ευαίσθητη και σημαντική για κάθε γυναίκα περιοχή, συνιστούν φετίχ για κάθε καταναλώτρια.

Τα εσώρουχα όμως δεν αφορούν μόνο την εμφάνιση και την άνεση. Τα τελευταία ιδίως χρόνια έχει διαπιστωθεί η σημασία τους για την υγεία μας και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι κατασκευαστές τους. Δύο κατηγορίες εσωρούχων που τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί είναι τα «έξυπνα» και τα ισοθερμικά.

«Έξυπνα» λέγονται τα εσώρουχα εκείνα που εμφανίστηκαν μόλις στη δεκαετία που διανύουμε και περιέχουν αισθητήρες που καταγράφουν τα βιοσήματα του οργανισμού μας, έτσι ώστε να προλαμβάνονται δυσλετουργίες, ακόμη και ασθένειες του σώματος.

Πρόκειται για την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε αυτόν τον τομέα και αποτελούν προϊόν συνεργασίας της κλωστοϋφαντουργίας με την επιστήμη της ηλεκτρονικής. Τα «έξυπνα» εσώρουχα (ή wearables όπως λέγονται) γνωρίζουν ραγδαία άνοδο τα τελευταία χρόνια, αφού το ενδιαφέρον γι’ αυτούς τους… φορετούς γιατρούς που θα αντιλαμβάνονται εγκαίρως τα συμπτώματα κάθε ασθένειας είναι μεγάλο.

Μια άλλη πολύ σημαντική κατηγορία αποτελούν τα ισοθερμικά εσώρουχα, προϊόντα δηλαδή που εκτός των άλλων παρέχουν σε όποιον τα φοράει σταθερή θερμοκρασία που δεν επηρεάζεται από την εξωτερική.

Πρόκειται για την ίδια λειτουργία που γνωρίσαμε από τα θερμός που διατηρούν κρύα τα αναψυκτικά το καλοκαίρι. Υπάρχουν όμως και πολλά ρούχα που προσφέρουν αυτή την υπηρεσία σε εμάς τους ίδιους (ισοθερμικά παντελόνια, μπουφάν, μπλούζες) ώστε να μην ανησυχούμε για τα τερτίπια του καιρού.

Τα ισοθερμικά εσώρουχα όμως έχουν το πλεονέκτημα ότι, επειδή τα φοράμε κατάσαρκα και βρίσκονται σε άμεση επαφή με το δέρμα, εξασφαλίζουν καλύτερα τη «μόνωσή» μας από το εξωτερικό περιβάλλον και διατηρούν αποτελεσματικότερα τη θερμοκρασία του σώματός μας.
Ας είμαστε λοιπόν προσεκτικοί και επιλεκτικοί στην αγορά των εσωρούχων, αφού αυτά όχι μόνο εκφράζουν την προσωπικότητά μας και συμπληρώνουν την ενδυμασία μας, αλλά εξασφαλίζουν την άνεσή μας και προστατεύουν την υγεία μας!

Περισσότερες πληροφορίες: Γυναικεία εσώρουχα Lefonte

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ