Τα είπαν για τα έργα, αύριο οι απαντήσεις

Με τον Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή συναντήθηκε ο Σταύρος Καλογιάννης και συζήτησαν όλα τα θέματα του Νομού Ιωαννίνων που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου, εν όψει της επίσκεψης του Υπουργού στα Ιωάννινα. Ειδικότερα:

  • Για το βόρειο τμήμα του Ε-65 (Τρίκαλα – Εγνατία οδός) ο Σταύρος Καλογιάννης επανέλαβε την άποψή του ότι η προωθούμενη χάραξη από το Υπουργείο προς τα Γρεβενά, επί Κυβέρνησης Σύριζα – ΑΝΕΛ, είναι λανθασμένη και μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει όταν το έργο ολοκληρωθεί. Επέρριψε σοβαρότατες ευθύνες στην προηγούμενη Κυβέρνηση, η οποία επί πέντε χρόνια δεν προώθησε καμία ενέργεια για τη χρηματοδότηση του έργου.
  • Για τον άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, ο Σταύρος Καλογιάννης επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι δεν μπορεί τμήμα του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών να μένει ανολοκλήρωτο και κάλεσε τον Υπουργό να το θέσει σε πρώτη προτεραιότητα.
  • Για τον άξονα Καλπάκι – Κόνιτσα, η μελέτη του οποίου είχε χρηματοδοτηθεί το 2012, από το τότε Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, με 2 εκατομμύρια ευρώ, ο Σταύρος Καλογιάννης δήλωσε ότι είναι ανεπίτρεπτο να μην έχουν ολοκληρωθεί επί επτά χρόνια οι μελέτες. Ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού για την έγκριση των μελετών, ώστε στη συνέχεια να αναζητηθούν πόροι για την κατασκευή του.

Αναφέρθηκε επίσης στην ολοκλήρωση των έργων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και τηναύξηση των αφίξεων το πρώτο οκτάμηνο του 2019.

Ο Σταύρος Καλογιάννης υπενθύμισε τη δύσκολη, αλλά αναγκαία απόφαση, που πήρε ως Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών το 2013 για την αναθεώρηση του έργου  μειώνοντας το συνολικό κόστος κατά 13 εκ. ευρώ, ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν οι εργασίες στο αεροδρόμιο και να ολοκληρωθούν μετά από 6 χρόνια.

Τέλος ο Σταύρος Καλογιάννης έθεσε το θέμα της εφαρμογής των ηλεκτρονικών διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους και της διαλειτουργικότητας, θυμίζοντας ότι αυτό έπρεπε να έχει ήδη επιτευχθεί. Άλλωστε η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα έχουν τεθεί σε λειτουργία το 2018. Πρόκειται για ένα άλλο θέμα στο οποίο πρέπει να δοθεί προτεραιότητα.

Ο Υπουργός κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί το Σάββατο τα Ιωάννινα, προκειμένου να παραστεί στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας των ΚΤΕΛ και αναμένεται να τοποθετηθεί και για τα θέματα υποδομών.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ