Τα χρόνια του Αγίου Παϊσίου στην Κόνιτσα- Βίντεο

moni stomiou

Στα βήματα του Αγίου Παϊσίου… Ήταν ένα από τα θέματα που αναδείχθηκε στην εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ-3 η οποία ήταν αφιερωμένη στην ακριτική κωμόπολη και την ακριτική επαρχία.

Μέσα από εντυπωσιακά πλάνα που κατέγραψε το συνεργείο της ΕΡΤ από τα Γιάννινα αναδείχθηκε η ιστορία της περιοχής, η ιδιαίτερη φυσιογνωμία της και οι προοπτικές της.

Ένα μέρος του αφιερώματος επικεντρώθηκε στη ζωή του Αγίου Παϊσίου.

Ο Παύλος Σέρρας, κάτοικος Κόνιτσας γνώρισε τον Άγιο Παΐσιο στην τρυφερή ηλικία των έντεκα χρόνων. Οι αναμνήσεις του από τη μεγάλη μορφή της Ορθοδοξίας είναι πολλές και συγκινητικές, καθώς όταν το παιδί έχασε τον πατέρα του, ο Άγιος βοήθησε τη μητέρα και τα τρία ορφανά αθόρυβα και με μεγάλη αγάπη. Οι κάτοικοι θυμούνται πως ο Άγιος Παΐσιος στα νεανικά του χρόνια πέρασε από την περιοχή, πηγαίνοντας στο χωριό Αμάραντος για να εκτελέσει ξυλουργικές εργασίες και επισκευές σε ντόπιες οικίες.

Η Κόνιτσα είναι ένας ευλογημένος τόπος και στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας ο Άγιος πήγαινε εκεί και ζητούσε απαντήσεις από το Θεό. Κάποια στιγμή είδε ένα όραμα και πήρε τις σωστές αποφάσεις, αποφεύγοντας πάντα τους πειρασμούς και χωρίς να σταματά ποτέ να βοηθά τους κατοίκους της περιοχής.

Ο κ. Σέρρας μίλησε στην εκπομπή “Περίμετρος”  και τον Βασίλη Σιώμο και για τη γνωστή στους πιστούς Δεντροκκλησιά του Αγίου Παϊσίου, ένα εκκλησάκι μέσα σε δέντρο, αφιερωμένο στον Άγιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ