Τ. Θεοδωρικάκος: Ο στρατός δίνει δύναμη και σιγουριά- Τι είπε στο ακριτικό Μολυβδοσκέπαστο!

esoterikon_molivi2

ΦΩΤΟ – Το Καλπάκι με τους ιστορικούς του τόπους και το ακριτικό Μολυβδοσκέπαστο αποτέλεσαν τους σταθμούς του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος βρίσκεται στα Γιάννινα για τις ημέρες των εορτών. Παρότι ανεπίσημα στην περιοχή ο Υπουργός επέλεξε να κάνει στοχευμένες επισκέψεις υψηλού συμβολισμού αλλά και να έχει συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς, όπως με τους δημάρχους Πωγωνίου και Κόνιτσας Κώστα Καψάλη και Νίκο Εξάρχου και τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου Χρήστο Ντακαλέτση. Ο Υπουργός επισκέφθηκε το Μουσείο Πολέμου στο Καλπάκι και τον Μαχητή και ενημερώθηκε διεξοδικά για τα αιτήματα της περιοχής.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • esoterikon molivi2

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • esoterikon molivi4

Επόμενος σταθμός ήταν το ακριτικό Μολυβδοσκέπαστο με το ιστορικό μοναστήρι και το στρατιωτικό φυλάκιο.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • esoterikon molivi1

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • esoterikon molivi3

Η παρουσία του, όπως τόνισε στις δηλώσεις που έκανε, είχε σκοπό να στείλει συγκεκριμένα μηνύματα. Αφενός ότι η Κυβέρνηση είναι δίπλα στους ακρίτες και αφετέρου ότι ο στρατός δίνει δύναμη και σιγουριά στο λαό.

«Η Κυβέρνηση είναι κοντά στους ακρίτες, είναι κοντά στους ανθρώπους που ζουν στην περιοχή αυτή και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για την στήριξή της. Είναι ένας τόπος με ισχυρό ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα και πρέπει να δημιουργήσουμε τουριστικές ροές ώστε να κρατά τους νέους ανθρώπους», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Επισκέφθηκε το φυλάκιο, συζήτησα με τους στρατιώτες, η παρουσία τους γεμίζει με ασφάλεια τους κατοίκους και αυτό δείχνει τον κοινωνικό ρόλο του στρατού για την περιοχή. Ο στρατός δίνει δύναμη και σιγουριά. Μπορεί απ’ αυτή την πλευρά των συνόρων να μην υπάρχει κίνδυνος για την χώρα, από αλλού όμως, εξ ανατολών υπάρχει κίνδυνος.

Οι πάντες γνωρίζουν ότι οι Έλληνες είναι ένας φιλειρηνικός λαός, όμως όταν χρειάζεται είναι έτοιμοι κι ενωμένοι να υπερασπίσουν τα κυριαρχικά τους δικαιώματα», υπογράμμισε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στις συνεργασίες που είχε με τους αυτοδιοικητικούς της περιοχής και τόνισε ότι εντός του Ιανουαρίου θα γίνει γνωστό στις λεπτομέρειές του το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα είναι ένα πρόγραμμα με πλήρως διασφαλισμένους πόρους που θα στοχεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη και την ολοκλήρωση των υποδομών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ