Σύσκεψη των τριών- Κλείνουν τα μέτρα

ARXHGOI_3Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 3 το μεσημέρι, στη Βουλή, καθώς η κυβέρνηση μπαίνει στην τελική ευθεία για την έγκριση των μέτρων από τους εταίρους, την ψήφισή τους από την Βουλή και την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός έχει δώσει σαφή εντολή να προχωρήσει άμεσα το κυβερνητικό έργο και να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές μέχρι την ίδια ημέρα, ώστε να δρομολογηθούν στη συνέχεια οι απαραίτητες κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων προωθείται η σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Ευrogroup, που τοποθετείται, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Έως τις 12 Νοεμβρίου, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα βήματα που απαιτούνται για την εκταμίευση της δόσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 εκτίμησε πως είναι κοντά η συμφωνία για τα εργασιακά αλλά επισήμανε οτι τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται λέγοντας χαρακτηριστικά οτι «ο μεγάλος αντίπαλός μας είναι πλέον ο χρόνος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ