Σύσκεψη στο Υπουργείο Ανάπτυξης για τη λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης

sma zitsas

Σύσκεψη στο Υπουργείο Ανάπτυξης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη με μοναδικό αντικείμενο την λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης στην Ήπειρο. Πρόκειται για μία ακόμη απόπειρα, αυτή τη φορά, σε ανώτατο επίπεδο, για λειτουργία του συγκεκριμένου έργου.

Την είδηση της σύσκεψης έκανε γνωστή ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Νίκος Καλαντζής κατά την ενημέρωση που έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ηγουμενίτσας.

Ο κ. Καλαντζής μίλησε με αφορμή την συνολική ενημέρωση που έγινε στο σώμα για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος τόνισε ότι η λειτουργία των ΣΜΑ είναι επιτακτική ανάγκη ώστε να μειώσει το κόστος που έχει εκτοξευθεί λόγω και των αυξήσεων στα καύσιμα.

Νωρίτερα ο κ. Καλαντζής είχε αναφέρει ότι το τοπίο για την λειτουργία των Σταθμών αναμένεται να ξεκαθαρίσει στη σύσκεψη στην Αθήνα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα βρεθεί λύση καθώς αυτή είναι η πρόθεση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις συσκέψεις που είχαν γίνει με τον Περιφερειάρχη αλλά και τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην τελευταία συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ.

Στη συνεδρίαση ετέθησαν ερωτήσεις για την λειτουργία του εργοστασίου όπως και για την μεταφορά του υπολείμματος.

Απαντώντας σε αυτές, ο κ. Καλαντζής έκανε γνωστό ότι ο Φορέας θα συνεχίσει να ασκεί όλα τα ένδικα μέσα επιδιώκοντας την ακύρωση του προστίμου που είχε επιβληθεί στην Περιφέρεια και πέρασε στον Φορέα όπως και όλες οι αρμοδιότητες.

Σχετικά με το υπόλειμμα έκανε γνωστό ότι το κόστος ανέρχεται στα 17 ευρώ τον τόνο και θα επιβαρύνει τους δήμους καθώς μέχρι τώρα το κάλυπτε η Περιφέρεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ