Σύσκεψη με λίγους για την αλλαγή στα όρια της λίμνης

adeia_paralimnios6

Σύσκεψη με λίγους και με απόντες εκπροσώπους της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών αλλά και του αρμόδιου υφυπουργού Περιβάλλοντος… Σύσκεψη για το πολύ σοβαρό ζήτημα της αλλαγής στην οριοθέτηση της λίμνης, θέμα που άνοιξε πριν από λίγο καιρό και με πρωτοβουλία της βουλευτή Μαρίας Κεφάλα.

Η σύσκεψη έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση της ίδιας και όπως προκύπτει μετείχαν ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Εμμανουήλ Μαστρομανώλης, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού Ευθύμιος Μπακογιάννης, εκπρόσωπος των κατοίκων του Μάτσικα και ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Παντελής Κολόκας.

Στη σύσκεψη, σύμφωνα πάντα με την ανάρτηση της κ. Κεφάλα, μεταφέρθηκαν οι ενστάσεις και οι προβληματισμοί που έχουν διατυπωθεί για την διαδικασία οριοθέτησης της λίμνης και το αίτημα επανακαθορισμού των ορίων σε συνδυασμό με το έργο του παραλίμνιου πεζόδρομου- ποδηλατόδρομου.

«Αφού έγινε αναλυτική παρουσίαση των ζητημάτων που χρήζουν αντιμετώπισης, ώστε και τα πρόδηλα σφάλματα με την οριοθέτηση να διορθωθούν, αλλά και το έργο του παραλίμνιου πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου, να μη συναντήσει εμπόδια στη διαδικασία σχεδιασμού και εκτέλεσης, συμφωνήθηκε ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα,  να γίνει μία ακόμη συνάντηση με τη συμμετοχή φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης» αναφέρει η κ. Κεφάλα.

Όλα αυτά όταν το Υπουργείο Περιβάλλοντος προετοιμάζει την ειδική περιβαλλοντική μελέτη για το Προεδρικό Διάταγμα Λίμνης… Άλλα δηλαδή σχεδιάζει η μισή κυβέρνηση και άλλα η άλλη μισή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ