Σύσκεψη για την τουριστική προβολή των Ιωαννίνων

AGROTOYRISMOSΣτο θέμα της τουριστικής προβολής του Νομού μας επανήλθε ο Θανάσης Οικονόμου με επίσκεψή του στον ΕΟΤ. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Βουλευτή Ιωαννίνων, του Προέδρου του ΕΟΤ, κ. Κων. Ζήκου, και του Γενικού Γραμματέα του οργανισμού, κ. Γ. Κολέτσο, τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα που αφορούν την εξωστρέφεια των Ιωαννίνων.

Όπως τόνισε ο Θανάσης Οικονόμου «πρέπει να συντονίσουμε τη δράση μας για έναν πολύ πιο εξωστρεφή τουρισμό που θα προσελκύει νέες και σημαντικές αγορές, κάτι που δεν έχουμε προσεγγίσει με ιδιαίτερη θέρμη και μεθοδικότητα». Ανέφερε, δε, χαρακτηριστικά τον σχετικό διάλογο που αναπτύχθηκε μεταξύ του Βουλευτή και πολιτών σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης όπου ειπώθηκε ότι «όλοι περιμένουμε ένα κλικ, ένα έναυσμα που δεν έρχεται».

Πρότεινε δε να συμπεριληφθεί στο σχετικό προγραμματισμό, ο συνδυασμός της αγροτικής παραγωγής, της κτηνοτροφίας με τον τουρισμό προκείμενου να παραχθούν πολλαπλά οφέλη, κάτι που άλλωστε συζητείται αυτή την περίοδο στο πλαίσιο της νέας Αγροτικής Πολιτικής. Μία τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να βελτιώσει αισθητά το επίπεδο ζωής σ’ όλη την περιφέρεια πέρα από τον αστικό κορμό.

Ως παραδείγματα προτάσεων που είναι εφικτό να γίνουν, Θανάσης Οικονόμου έφερε την περίπτωση του φεστιβάλ μπύρας του Μονάχου, που κρατά έναν ολόκληρο μήνα και συρρέουν επισκέπτες απ’ όλη την Ευρώπη.

«Δεν μπορούμε να έχουμε ένα αντίστοιχο, όχι αναγκαστικά του ίδιου μεγέθους, για το τσίπουρο την περίοδο της απόσταξής του; Δεν μπορούμε να οργανώσουμε τους ξενοδόχους με τους παραγωγούς να προσφέρουν π.χ ελληνικό πρωινό με βούτυρο δικό μας και όχι γαλλικό; Δεν μπορούμε να απευθυνθούμε σε ανθρώπους που έχουν να επιδείξουν επιτυχημένα παραδείγματα συνδυασμού της πρωτογενούς παραγωγής με τις υπηρεσίες, και την προβολή ενός ελκυστικού προτύπου σε ντόπιους και ξένους».

Στο τέλος της συνάντησης αποφασίστηκε εντός του Φεβρουαρίου να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στα Ιωάννινα, με τη συμμετοχή τοπικών φορέων, επαγγελματιών και πολιτών για την προώθηση ειδικότερων θεμάτων και πιο συγκεκριμένα την προβολή των ορεινών όγκων με αιχμή το Μέτσοβο, το Ζαγόρι και τα Τζουμέρκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ