Σύσκεψη για τη συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις

TEL_ABIBΜε τη συμμετοχή επαγγελματιών του τουρισμού και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης από ολόκληρη την Ήπειρο πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου με αντικείμενο τη συζήτηση και ενημέρωση για τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε τουριστικές εκθέσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης υπογράμμισε τις ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής για την στήριξη και ανάδειξη του τουρισμού ολόκληρης της Ηπείρου.

Αν και αναγνώρισε τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους για τα θέματα τουρισμού, υπογράμμισε τους άξονες τουριστικής ανάπτυξης από την Περιφερειακή Αρχή με γνώμονα τη συνεργασία με τους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ και τους επαγγελματίες του τουρισμού.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου υπογράμμισε την ανάγκη αναζήτησης νέων τουριστικών αγορών από την Περιφέρεια Ηπείρου μέσα από τη συμμετοχή σε Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις, όπως το Ισραήλ, την Κύπρο, τη Ρωσία και τα Βαλκάνια. Ακόμη, ανακοίνωσε την πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής για την τουριστική προβολή της Ηπείρου στην Τουρκία.

«Πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Είναι μια δύσκολη εποχή, όμως πρέπει να είμαστε οργανωμένοι μεταξύ μας», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης αναφέρθηκε ακόμη στις επιπτώσεις για τον ορεινό τουρισμό της Ηπείρου από τις τελευταίες εξελίξεις με τον ΟΕΕ και τον κοινωνικό τουρισμό.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Στράτος Ιωάννου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις κατά το 2012. «Η Περιφέρεια Ηπείρου προσφέρει τα εργαλεία, την εμπειρία, το κύρος και το απαιτούμενο υλικό προς τους ενδιαφερόμενους. Από εκεί και πέρα είναι σημαντική η συμμετοχή των επαγγελματιών. Θα είμαστε δίπλα σας ανά πάσα στιγμή για να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια», υπογράμμισε.

* Στην σύσκεψη είχαν προσκληθεί οι Δήμοι, τα Επιμελητήρια και εκπρόσωποι φορέων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό από ολόκληρη την Ήπειρο. Μεταξύ άλλων συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι του ΕΟΤ Ηπείρου, των Δήμων Ιωαννιτών, Πωγωνίου, Ηγουμενίτσας και Πάργας, των Επιμελητηρίων Ιωαννίνων και Άρτας, της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ιωαννίνων, της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας και άλλοι επαγγελματίες του τουρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ