Σύσκεψη για μέτρα στο Κέντρο του Κατσικά

Τα άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών του Κατσικά αποτέλεσαν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Λώλης και Γιάννης Αιβατίδης, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος,  η ειδική σύμβουλος του δημάρχου Διονυσία Αμπατζίδη, εκπρόσωποι των οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο Κέντρο και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στην σύσκεψη διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα σχεδίου για την αντιμετώπιση ύποπτου κρούσματος στον καταυλισμό όπως και άλλα προβλήματα που σχετίζονται κυρίως με την έλλειψη επαρκούς φύλαξης και τον συνωστισμό στους οικίσκους.

Μετά την καταγραφή των προβλημάτων ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Στην επιστολή επισημαίνει αναλυτικά τα προβλήματα και ζητά την εκπόνηση τοπικού σχεδίου για την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων κορωνοιού στο Κέντρο Φύλαξης.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ