ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ζητούν απαντήσεις για την απομάκρυνση Σκούμα

kostas skoumas

Για «πρωτοφανή καταγγελτική επιστολή, με σαφείς αιχμές κατά Μητσοτάκη – Θεοδωρικάκου, από τον πρώην Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ», κάνει λόγο ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης τονίζει πως «απαιτούνται άμεσες απαντήσεις», σημειώνοντας πως η επιστολή του πρώην Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνου Σκούμα, «μετά την ξαφνική αντικατάστασή του από το ΚΥΣΕΑ, υποχρεώνει τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Θεοδωρικάκο να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις».

Τα ερωτήματα που θέτει στην κυβέρνηση ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα εξής:

1. «Για ποια πρόσωπα διαφώνησαν στις τελευταίες κρίσεις με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ και για ποιες ακριβώς θέσεις;

2. »Σε ποιες αντισυνταγματικές, μη διαφανείς και αναξιοκρατικές ενέργειες αναφέρεται ο πρώην Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, σε διαφωνία με τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Θεοδωρικάκο;

3. »Ποια τα συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας που ενοχλήθηκαν από τις απόψεις του πρώην Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ;

4. Πώς συνδέονται αυτά με τις προ μηνός αποκαλύψεις για συναλλαγή και τοποθετήσεις σε κρίσιμες θέσεις της ΕΛ.ΑΣ απο τη Greek Mafia;».

Απευθυνόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο Χρήστος Σπίρτζης σημειώνει πως «η προπαγανδιστική τακτική να μην απαντάτε σε σοβαρότατες καταγγελίες και αποκαλύψεις είναι η συνήθης πρακτική σας».

Και τονίζει πως «η μη απάντησή σας αυτή τη φορά, θα επιβεβαιώσει τις καταγγελίες του απερχόμενου Αρχηγού, κ. Σκούμα, και τις μαύρες ζώνες της διακυβέρνησής σας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Άμεσες απαντήσεις ζητάει και το ΠΑΣΟΚ

«Άμεσες απαντήσεις στα θέματα που εγείρει ο απερχόμενος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ» ζητάει και ο τομέας Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Όπως σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη, «η ανακοίνωση του αποπεμφθέντος Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τα αίτια της απομάκρυνσης από τη θέση του, καταδεικνύει σκοτεινές διαδρομές προσώπων εντός του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τα οποία επέβαλαν τις επιθυμίες τους».

«Στη βάση αυτής της ίδιας ανακοίνωσης του κ. Σκούμα», τονίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «πρέπει τώρα η κυβέρνηση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο ίδιος ο αποδεχθείς Αρχηγός να απαντήσουν σήμερα δημόσια» σε πέντε ερωτήματα:

1) «Ποιες είναι οι αποφάσεις που επικαλείται ο τέως Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ στην ανακοίνωση του, οι οποίες παρότι φέρεται να υπηρετούσαν το Σύνταγμα, δεν έτυχαν αποδοχής από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και γιατί;

2) »Ποια είναι τα επί λέξει ‘κέντρα εξουσίας’ στο Υπουργείο, που ζητούσαν τη λήψη άλλων αποφάσεων, ενάντια στην ‘απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία’;

3) »Ποιες είναι οι επί λέξει ‘ευθύνες του πολιτικού προϊσταμένου’ του αποπεμφθέντος Αρχηγού;

4) »Ποιες αποφάσεις επιθυμούσαν αυτά τα ‘κέντρα’ να επιβάλλουν στον τέως Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.;

5) »Ποια είναι τα ανεπαρκή πρόσωπα που κατέλαβαν θέσεις ευθύνης στην ΕΛ.ΑΣ., παρά τις περί του αντιθέτου εισηγήσεις του τέως Αρχηγού;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ