ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Υποδομών για την Ιόνια

«Η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επιλέγει να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων ώριμες μελέτες αλλά και τα χρήματα που δαπανήθηκαν για αυτές».

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων και συμπληρώνει ότι σίγουρα δεν εξαντλήθηκαν οι δυνατότητες εξεύρεσης χρηματοδότησης.

Σημειώνει ότι μία από τις λύσεις είναι η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης της Ιόνιας Οδού κάτι που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

«Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και ο Υπουργός Ανάπτυξης φέρουν ακέραια την ευθύνη του υποβιβασμού ενός τόσο σημαντικού έργου.

Φέρουν ακέραια την ευθύνη για την απαξίωση, για μια ακόμα φορά, της Ηπείρου και των πολίτων της καθώς και για την μη επιλογή της άρσης της απομόνωσης της Ηπείρου μέσω της σύνδεσης της με την Κεντρική Ευρώπη.

Ίσως αν έβλεπαν λίγο πως άλλαξε η Ήπειρος και η Δυτική Ελλάδα με την Εγνατία και την Ιόνια Οδό τότε θα άλλαζαν γνώμη.

Ως  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ θα πάρουμε  τις πρωτοβουλίες εκείνες για την ματαίωση αυτών των σχεδιασμών.

Καλούμε όλους τους φορείς της Ηπείρου και τους πολίτες για συντονισμό των δράσεων ,προς την κατεύθυνση υλοποίησης του έργου   ως την φυσική συνέχεια της Ιόνιας Οδού, ενός σύγχρονου κλειστού αυτοκινητόδρομου, μέρος του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών.

Η επέκταση εφόσον κατασκευαστεί με βάσει τους νέους σχεδιασμούς, δεν μπορεί να ‘’επανιδρυθεί’’ όπως το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ