Συντονισμός για να αποφευχθεί το «ράβε-ξήλωνε»

Εξηγήσεις για καθυστερήσεις στην εξέλιξη έργων όπως το πάρκο της Αίγλης ζήτησε ο πρώην δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Απαντήσεις έδωσαν τόσο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος όσο και ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

 «Δεν μπορεί να εγκαλείτε τη σημερινή Δημοτική Αρχή, δημοτική αρχή δυόμισι μηνών για καθυστερήσεις σε έργα που είναι δημοπρατημένα προ ετών», υπογράμμισε ο κ. Αρλέτος και συμπλήρωσε ότι υπάρχουν εργολαβίες που επί χρόνια λιμνάζουν. 

Όσον αφορά το πάρκο της Αίγλης βρίσκεται υπό κατάρτιση ο ανακεφαλαιωτικός πίνακας, τα έργα στην Εφύρας έχουν δημοπρατηθεί, η Παπαναστασίου δημοπρατήθηκε το 2΄017και καθυστέρησε καθώς εκ των υστέρων αποφασίστηκε η υπογειοποίηση των δικτύων της ΔΕΗ ενώ στο Κάτω Νεοχωρόπουλο σταμάτησαν οι παρεμβάσεις ασφαλτόστρωσης καθώς υπήρχε εργολαβία της ΔΕΥΑΙ η οποία έπρεπε να είχε προηγηθεί.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι επιβάλλεται απόλυτος συντονισμός μεταξύ του Δήμου και της ΔΕΥΑΙ ώστε να αποφεύγεται το «ράβε-ξήλωνε».

«Οφείλουμε να οργανώνουμε τις υπηρεσίες, να υπάρχει συντονισμός και να αποφεύγονται διαχρονικά προβλήματα. Δεν μπορεί Δήμος και ΔΕΥΑΙ να είναι δύο ξένοι στην ίδια πόλη όπως συνέβαινε επί μακρόν. Αυτό αλλάζει», τόνισε ο Δήμαρχος.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για το επιχειρηματικό ενδιαφέρον που υπάρχει ώστε να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει υδατοδρόμιο στην Παμβώτιδα. Υπογράμμισε ότι το πιο σημαντικό είναι να γίνει ένα διεθνές υδατοδρόμιο που θα επιτρέπει να διασυνδεθούν προορισμοί του εξωτερικού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ