Συντάξεις – επιδόματα: Πότε πληρώνουν e-ΕΦΚΑ και ΟΠΕΚΑ

opeka paidikes

Στις 26 Μαΐου ξεκινά η καταβολή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του φορέα e-ΕΦΚΑ:

Οι βανδαλισμοί στο ΑΠΘ και η συνέχεια του εμφυλίου

– στις 26 Μαΐου 2022, ημέρα Πέμπτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ,

– στις 27 Μαΐου 2022, ημέρα Παρασκευή, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο, που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7, 9,

– στις 30 Μαΐου 2022, ημέρα Δευτέρα, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο, που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ

Ακόμη, την Τρίτη, 31 Μαΐου 2022, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, ως είθισται, θα καταβληθούν τα επιδόματα από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Ωστόσο, τα χρήματα θα ξεκινήσουν να εμφανίζονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων (ανάλογα με την τράπεζα) από το απόγευμα της Δευτέρας 30 Μαΐου.

Τα επιδόματα που θα πληρωθούν είναι τα εξής:

Επίδομα παιδιού, η δεύτερη δόση του 2022

Επίδομα στέγασης

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Αναπηρικά

Στεγαστική συνδρομή

Ομογενών

Σύνταξη ανασφάλιστων υπερηλίκων, (ν. 1296/1982)

Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης υπερηλίκων

Έξοδα κηδείας

Επίδομα γέννησης

Ορεινών μειονεκτικών

Κόκκινα δάνεια

Προστατευόμενα τέκνα θανόντων σε φυσικές καταστροφές

Πρόγραμμα επιδότησης πρώτης κατοικίας, λόγω Covid-19/Γέφυρα

Επίδομα αναδοχής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ