Συνέχεια στη δίκη των Κρητικών

Με την πρόταση του Εισαγγελέα και τις αγορεύσεις των συνηγόρων θα συνεχιστεί στην Τρίτη και με στόχο να ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα η δίκη με κατηγορούμενους εννέα Κρητικούς για τα βασανιστήρια σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η αυλαία αναμένεται να πέσει μετά από πολλές διακοπές στο δικαστήριο ενώ η ακροαματική διαδικασία ουσιαστικά ολοκληρώθηκε χωρίς να παραστεί και να απολογηθεί κανένας από τους κατηγορούμενους.

Εν τω μεταξύ το βίντεο που προβλήθηκε στην δικαστική αίθουσα πριν την τελευταία διακοπή και φαίνεται να έχει τραβηχτεί από τον ίδιο τον Βαγγέλη τη χρονική περίοδο κατά την οποία είχε ζητήσει να αλλάξει δωμάτιο στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων προκαλεί την αντίδραση της οικογένειάς του.

Το βίντεο δείχνει τον Βαγγέλη να διασκεδάζει με την παρέα των Κρητικών εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

 «Είμαστε αγανακτισμένοι από την εμφάνιση του συγκεκριμένου οπτικοακουστικού υλικού στο οποίο φαίνεται ο γιος μας. Οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι προέρχεται από το κινητό του παιδιού μας. Είναι πολλά όμως τα ερωτήματα που προκύπτουν. Ποιος από τους κατηγορούμενους θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στο κινητό του Βαγγέλη; Το συγκεκριμένο κινητό είναι παλαιάς τεχνολογίας και βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας. Δεν είναι κινητό smartphone για να έχει τις αντίστοιχες δυνατότητες» υποστηρίζουν οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη σε συνέντευξή τους στην Real.

Και συμπληρώνουν:

«Αναφέρθηκε ότι η εικόνα ανάγεται σε χρόνο μεταγενέστερο της αλλαγής δωματίου. Από που άραγε προκύπτει αυτό; Το κυριότερο από όλα είναι ότι αμφισβητείται έντονα η φωνή του. Δεν ανήκει στον Βαγγέλη, δεν ανταποκρίνεται στη φωνή του. Εμείς ως οικογένεια δεν εισπράξαμε κανένα ίχνος μεταμέλειας από τους κατηγορούμενους. Παραμένουν αμετανόητοι οι βασανιστές του Βαγγέλη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ