Συνεργασία δήμων και…νέα γενιά σε δράση

PREBEZA_PODHLATAΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εταίρων μεταξύ του Δήμου Πρέβεζας και του Δήμου Γκρανβίλ της Γαλλίας, αδελφοποιημένης πόλης στο δίκτυο της Δωδεκάδας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η διερεύνηση και προετοιμασία μιας μελλοντικής δραστηριότητας στο πλαίσιο του Προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση. Δύο υπεύθυνοι της υπηρεσίας Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Γκρανβίλ και εκπρόσωποι της επιτροπής αδελφοποιήσεων του Δήμου Πρέβεζας συζήτησαν το ενδεχόμενο ανταλλαγής νέων της Granville και της Πρέβεζας κατά το έτος 2013.

Τους προσκεκλημένους εταίρους υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ.Χρήστος Μπαίλης καθώς και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού και περιβάλλοντος κ.Κοσμάς Κορωναίος οι οποίοι δήλωσαν ότι θα στηρίξουν αυτή τη συνεργασία. Ο κ.Μπαίλης τόνισε ότι οι δεσμοί φιλίας και αλληλεγγύης που μας ενώνουν μέσα απ΄αυτό το δίκτυο πρέπει να διατηρηθούν ιδιαίτερα σήμερα σε περιόδους δύσκολους και κρίσιμους.

Στο περιθώριο των εργασιών έγινε ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης καθώς και στο αρχαιολογικό μουσείο της Νικόπολης. Στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις ανασκαφές που γίνονται σε διάφορα σημεία (Ρωμαϊκό Ωδείο, Θέατρο κλπ) και να μάθουν για την ιστορία αυτής της πόλης. Επιπλέον, επισκέφθηκαν τη Λευκάδα, διέσχισαν τον ποταμό Αχέροντα ως τις πηγές του και έκαναν βαρκάδα στις εκβολές του ποταμού στο ιστορικό χωριό της Αμμουδιάς παίρνοντας παράλληλα πληροφορίες για την ελληνική μυθολογία.

Η συνάντηση φαίνεται να ήταν επιτυχής για την ανάπτυξη αυτού του σχεδίου και οι εταίροι μας αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ