Συνέδριο αποχωρήσεων , το συνέδριο γονιμότητας..

sinedrio gonimotitas

Κύμα αντιδράσεων και αποχωρήσεων προκάλεσε το σποτ του του «1ου Πανελλήνιου Συνέδριου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας».

Μετά το σάλο που προκλήθηκε για το οπισθοδρομικό περιερχόμενο του συνεδρίου η Προεδρία της Δημοκρατίας, όπως είναι γνωστό απέσυρε την αιγίδα, ενώ ο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος είχε κάνει γνωστή την αποχώρηση της ΕΡΤ και του ΑΠΕ.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων γνωστοποίησε επίσης την αποχώρησή του ενώ αποχωρεί από χορηγός επικοινωνίας και ο Αντέννα.

«Ο ΑΝΤ1 είχε αποδεχθεί να είναι Χορηγός Επικοινωνίας στο «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές», που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στις 2-4 Ιουλίου 2021, μετά από σχετική πρόταση των διοργανωτών.

Μετά την προβολή, όμως, του επαίσχυντου διαφημιστικού σποτ, ασφαλώς και ο ΑΝΤ1 δεν επιθυμεί πλέον να είναι Χορηγός Επικοινωνίας του εν λόγω Συνεδρίου, καθώς και οποιασδήποτε άλλης διοργάνωσης που προσβάλλει τη γυναικεία υπόσταση. Επίσης, γι’ αυτόν τον λόγο, κανένα μέλος του ΑΝΤ1 δεν πρόκειται να συμμετέχει στο Συνέδριο» αναφέρει.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, χωρίς να έχει λάβει έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αποφάσισε να συμμετάσχει στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας που διεξάγεται στις 2-4 Ιουλίου στα Ιωάννινα και μάλιστα παραχώρησε αυτοβούλως στο συνέδριο αυτό και την αιγίδα του ΠΙΣ.

Μετά το σάλο που ξέσπασε για τις θέσεις που παρουσιάζονται σε βίντεο για το συνέδριο, κορυφαίοι θεσμικοί φορείς αποσύρουν την αιγίδα και τη συμμετοχή τους, όπως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος ανακοίνωσε ότι αποσύρονται η ΕΡΤ και το ΑΠΕ από τη χορηγία επικοινωνίας. Το ίδιο έπραξε και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ διαχωρίζουμε ρητά τη θέση μας από την αυθαίρετη επιλογή της ηγεσίας του ΠΙΣ για την οποία ουδέποτε ενημερωθήκαμε και συναινέσαμε και την καλούμε να αποσύρει τη συμμετοχή και τη στήριξη που έδωσε στο συγκεκριμένο συνέδριο, το οποίο προσβάλλει βάναυσα την αυτοδιάθεση των γυναικών.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ

1. Βαρνάβας Δημήτρης

2.- Γατοπούλου Κατερίνα

3. Παναγιωτίδης Βλαδίμηρος

4. Ψαλτάκος Μιχάλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ