Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι μηχανικοί

TEEΣκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση οι διπλωματούχοι μηχανικοί, καθώς στην έκτακτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ αποφασίστηκαν νέες κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε:

1. Από τη Δευτέρα 19/12, στις 11:00 θα γίνει κατάληψη διαρκείας Τμημάτων του ΤΣΜΕΔΕ ώστε να αποτραπεί η αποστολή των ειδοποιητηρίων των νέων αυξημένων εισφορών στα μέλη του Ταμείου.

2. Από την Πέμπτη 22/12, διακόπτεται η λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος αυθαιρέτων, μέχρι την κατάθεση τροποποιήσεων των ισοπεδωτικών διατάξεων του Νόμου 4030/2011 «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις».

3. Από την Πέμπτη 22/12, διακόπτεται η λειτουργία και του ηλεκτρονικού συστήματος αμοιβών του ΤΕΕ μέχρι τη δέσμευση της κυβέρνησης για απόσυρση των αλλαγών του Νόμου 3919/2011.

4. ʼμεσα, το ΤΕΕ θα προχωρήσει σε ελέγχους πολεοδομικών παραβάσεων σε δημόσια κτήρια και κτήρια κλειστών αγορών (supermarket, τράπεζες κλπ.).

5. Παράλληλα, σε συνεννόηση με τους επαγγελματικούς και συνδικαλιστικούς Φορείς των Μηχανικών, αποφασίστηκε οι εκπρόσωποι του τεχνικού κόσμου να απέχουν από επιτροπές διαγωνισμών και Συμβούλια.

6. Σε συντονισμό με την ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, τους Συλλόγους των Μηχανικών, τους Συλλόγους Εργοληπτών και Μελετητών και τους εργασιακούς Συλλόγους των Μηχανικών θα συνεχιστούν και επαυξηθούν οι κινητοποιήσεις ανά τη χώρα.

Οι διπλωματούχοι μηχανικοί ζητούν να ανακληθούν οι αποφάσεις για τις αυξήσεις των εισφορών, να ληφθούν μέτρα για την προστασία των αποθεματικών του Ταμείου τους, να αποσυρθούν προτάσεις για κατάργηση των νόμιμων αμοιβών, αλλά και μια σειρά άλλες που αποβλέπουν στην ισοπέδωση του επαγγέλματός τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ