Συνάντηση των τριών και στο τραπέζι ο ανασχηματισμός

ARXHGOI_3Τα επόμενα βήματα καλείται πλέον να σχεδιάσει η Αθήνα, μετά τη συμφωνία στο Eurogroup για την Ελλάδα, που επιτρέπει να στραφεί πλέον όλη η προσοχή στο εσωτερικό.

Στη σύσκεψη των τριών αρχηγών εκτιμάται ότι θα συζητηθεί για πρώτη φορά επί της ουσίας και το θέμα του ανασχηματισμού.

Μάλιστα δεδομένων των πολύ στενών περιθωρίων και της άγρυπνης παρακολούθησης από την πλευρά των δανειστών το ζήτημα του ανασχηματισμού κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμο, αφού οι νέοι υπουργοί θα πρέπει να κινηθούν άμεσα, ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος στην πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων της χώρας έναντι των δανειστών, κάτι που βάσει και των ρητρών που έχουν τεθεί θα της στοιχίσει ακριβά.

Στο διάγγελμα που απηύθυνε το απόγευμα της Τρίτης, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ “για την καθοριστική συμμετοχή τους στην προσπάθεια και για την πολύτιμη συμπαράστασή τους, ιδιαίτερα σε ώρες δύσκολες”, όπως τόνισε.

Την Τετάρτη, στη μία μετά το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει και το υπουργικό συμβούλιο, όπου αναμένεται να δώσει σαφείς κατευθύνσεις για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, την υλοποίηση των όσων έχουν ψηφιστεί και την αντιμετώπιση των όποιων εμποδίων.

Από το μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν ότι είναι επείγουσα ανάγκη να γίνουν ταχύτατες ενέργειες ώστε να δρομολογηθεί η ανάκαμψη. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, στο γραφείο του πρωθυπουργού φθάνουν μηνύματα από ιδιώτες αλλά και χώρες που έχουν επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ