Συνάντηση των Επιταφίων στην κεντρική πλατεία

epitafioi-kentriki-plateia1

Με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων θα πραγματοποιηθούν όλες οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, που σημαίνει ότι όσοι εισέρχονται στους Ναούς της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων θα πρέπει  να φορούν μάσκες και να φέρουν μαζί τους τα προβλεπόμενα πιστοποητικά εμβολιασμού – νόσησης ή τα προβλεπόμενα διαγνωστικά τεστ.

Η Μητρόπολη με βάση και τις τελευταίες εγκυκλίους ανακοίνωσε επίσημα ότι φέτος θα γίνει και πάλι η κατά παράδοση συνάντηση των Επιταφίων των ενοριών της πόλεως, η οποία θα λάβει χώρα στην πλατεία Πύρρου στις 10.00 η ώρα το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής.

«Επειδή όντως κατά τη συνάντηση των Επιταφίων θα υπάρχει συνωστισμός, παρακαλούνται άπαντες οι συμμετάσχοντες, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το νόμο, να φροντίσουν για την τήρηση των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας και οπωσδήποτε, όπως προβλέπεται από το νόμο, να φορούν τις προβλεπόμενες μάσκες.

Τέλος, ο Μεγάλος Εσπερινός της Αγάπης θα τελεσθεί πανηγυρικά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου στις 11.00 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, αλλά επίσης την ίδια ώρα και σε όλες τις υπόλοιπες Εκκλησίες της πόλεως.

Με εγκάρδιες ευχές για καλό υπόλοιπο της Μεγάλης Εβδομάδος, για καλή πνευματική προετοιμασία και συμμετοχή στα μυστήρια της Εκκλησίας, ευχόμαστε σε όλους Καλή Ανάσταση» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ