Συναγερμός στην Κακαβιά.. Δέκα κρούσματα σε Αστυνομία και Τελωνείο

kakavia teloneio epiruspost

Συναγερμός έχει σημάνει στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς από συρροή κρουσμάτων που εντοπίζεται μεταξύ των τελωνειακών και των αστυνομικών.

Τελωνειακοί κι αστυνομικοί, που από τις αρχές Μαΐου εργάζονται κάτω από δύσκολες, υγειονομικά, συνθήκες εξυπηρετώντας χιλιάδες διερχόμενους.

Μάλιστα από την επαναλειτουργία των συνόρων, τον Μάιο μέχρι και τις αρχές Αυγούστου δεν υπήρχε κανένας υγειονομικός έλεγχος για τους εισερχόμενους από την γειτονική χώρα.

Εδώ και αρκετές ημέρες το Τελωνείο της Κακαβιάς είναι το μοναδικό που λειτουργεί στα ελληνοαλβανικά σύνορα και σηκώνει το βάρος όλης της επιβατικής και εμπορευματικής κίνησης.

Στον Μεθοριακό Σταθμό είναι εγκατεστημένες μονάδες του ΕΟΔΥ που διενεργούν τεστ σε όλους όσους επιθυμούν να εισέλθουν στην χώρα.

Μετά από πολλές παλινωδίες που συνόδευσαν τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, τις τελευταίες ημέρες απαγορεύθηκε η είσοδος σε όποιον εντοπίζεται θετικός.

Από τον έλεγχο όμως έχουν εξαιρεθεί όλο οι οδηγοί σε φορτηγά και νταλίκες, χωρίς ουδέποτε να εξηγηθεί ο λόγος για τον οποίο ελήφθη μία τέτοια απόφαση.

Ο Μεθοριακός Σταθμός της Κακαβιάς που άντεξε από τον Μάιο είναι αντιμέτωπος πλέον με την πανδημία.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες τουEpiruspost τις τελευταίες ώρες βρέθηκαν θετικοί τρεις τελωνειακοί που είχαν βάρδια καθώς και επτά αστυνομικοί. Όλοι υπεβλήθησαν σε rapid test από τις ΚΟΜΥ που βρίσκονται στα σύνορα, είναι ασυμπτωματικοί και αναμένεται να ακολουθήσει μοριακός έλεγχος.

Στο Τελωνείο όλοι όσοι εργαζόταν στην ίδια βάρδια τέθηκαν εκτός υπηρεσίας για τις επόμενες ημέρες. Στους χώρους έγινε απολύμανση το πρωί και ανέλαβαν καθήκοντα οι εργαζόμενοι της δεύτερης βάρδιας κι αφού πρώτα υπεβλήθησαν σε τεστ.

Από τους επτά αστυνομικούς, οι έξι υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα της Κακαβιάς και ο ένας στο Συνοριακό Τμήμα Δελβινακίου. Σημειώνεται ότι οι Συνοριακοί από το Δελβινάκι βρίσκονται σχεδόν σε καθημερινή βάση στην Κακαβιά είτε για να ενισχύσουν το Τμήμα είτε για επαναπροωθήσεις.

Η Αστυνομία αναμένεται οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για τα μέτρα που θα πρέπει να λάβει και για τον αριθμό επαφών που πρέπει πλέον να τεθούν σε καραντίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ