Σύμβολο ενότητας και κοινής προσπάθειας

Το γεφύρι της Πλάκας συμβολίζει την ενότητα και την κοινή προσπάθεια. Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης με αφορμή το «κλείδωμα» του τόξου, που αποτέλεσε την πιο μεγάλη στιγμή στη διαδικασία της αναστήλωσης.

 «Είναι ένα έργο που συμβολίζει την ενότητα και την κοινή προσπάθεια. Δεν ήταν εύκολο να γίνει.  Θέλω να κάνω ειδική μνεία στους συντοπίτες μας του ΤΕΕ και ειδικά στον Γιώργο Σμύρη. Θα πω ένα ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν από την Περιφέρεια Ηπείρου και την εταιρεία ΤΕΡΝΑ που μας βοήθησε σε καίρια σημεία και  όσους συμμετείχαν στο γίγνεσθαι των φάσεων αυτών που στηρίξαμε τα  δύο βάθρα  γιατί αν δεν γινόταν αυτά, δεν θα  γινόταν ποτέ το γεφύρι όπως ήταν κάποτε.

Στην Ελλάδα είναι δύσκολο πολλές φορές να κάνεις τα αυτονόητα. Αν δεν υπήρχε επιμονή από πλευράς μας στο Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων, πιθανόν να είχαμε χάσει το στοίχημα εξαιτίας της προμελέτης για την οποία υπήρχαν αντιρρήσεις.   Δυστυχώ ς πολλές φορές τα Κεντρικά Συμβούλια είναι μακριά και από την πραγματικότητα και την ορθή κρίση», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ