Συμβολική διαμαρτυρία στην είσοδο του Πανεπιστημιακού

panepis ioann16

Ημέρα κινητοποιήσεων η 22η Φεβρουαρίου για τον χώρο της υγείας. Η ΠΟΕΔΗΝ έχει κηρύξει στάση εργασίας ενώ η ΟΕΝΓΕ προχωρά σε 24ωρη απεργία.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών, στις εννέα το πρωί θα πραγματοποιήσει συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

Ένα χρόνο από την έναρξη της  πανδημίας και ενώ βαδίζουμε ολοταχώς στην κορύφωση του τρίτου κύματος, είδαμε, πάθαμε και μάθαμε πολλά.

 Επιβεβαιώθηκε ότι στην ιστορία της ανθρωπότητας πάντα υπάρχουν δυο τάσεις: αυτοί που υπερασπίζονται την βαρβαρότητα του συστήματος- είτε γιατί βολεύονται μέσα σ΄ αυτήν, είτε γιατί  φοβούνται την αλλαγή –  κι αυτοί που αγωνιούν, μελετούν, αναλύουν , βγάζουν συμπεράσματα και αγωνίζονται να την ανατρέψουν.  Στον πολύπαθο τομέα της υγείας οι δύο τάσεις εκφράζονται στην αντιπαράθεση:” Υγεία εμπόρευμα ή Υγεία κοινωνικό αγαθό ”        ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

Αντί να απολογείται η κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα που κυβέρνησαν με όρους διατήρησης της βαρβαρότητας στο χώρο της υγείας εντείνεται η προσπάθεια  της κυβέρνησης να επιβάλλει  σιγή νεκροταφείου. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Όσο κι  αν τα μαντρόσκυλα αυτής της πολιτικής, οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές παλεύουν να ωραιοποιήσουν τις επιλογές της κυβέρνησης, να πείσουν τους υγειονομικούς να «κάτσουν φρόνιμα» γιατί άλλη επιλογή τάχα δεν υπάρχει, δεν θα το καταφέρνουν για πάντα..

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·        Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των επικουρικών και συμβασιούχων.

·        Άμεσα μέτρα για την πλήρη επαναλειτουργία των  χειρουργείων και των τακτικών ιατρείων.

·        Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ σε κατάλληλους χώρους και στελέχωση τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Επιτάχυνση του εμβολιαστικού έργου

·        Επίταξη πραγματική του ιδιωτικού τομέα υγείας και υποχρεωτική ένταξη των  ιδιωτών ιατρών στον κεντρικό  σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και των άλλων ασθενειών.

·        Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους, σε συνδυασμό με την  επιστημονικά οργανωμένη επιδημιολογική επιτήρηση με πολλαπλά σημεία περιοδικής παρακολούθησης της πανδημίας.

·        Εκτεταμένη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και των συρροών αυτών στους  εργασιακούς χώρους, τις μονάδες Υγείας τις σχολικές μονάδες και εφαρμογή όλων των αναγκαίων μέτρων σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος.

·        Πύκνωση των δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς.

·        Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.

·        Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.  Ορισμό της νόσησης από κορωνοϊό ως επαγγελματική ασθένεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ