“Συμμαχία Ηπειρωτών”, σε θέση… μάχης!

Σε θέση εκλογικής μάχης μπαίνει η “Συμμαχία Ηπειρωτών”, η παράταξη της οποίας ηγείται ο Γιώργος Ζάψας.

Στην πορεία αυτή θα αναζητήσει τις μεγαλύτερες δυνατές συνεργασίες και την συστράτευση δυνάμεων.

Στις αρχές της εβδομάδας, όπως κάνει γνωστό με ανακοίνωσή της, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την συμμετοχή των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων, μελών και φίλων της, όπου έγινε εκτενής συζήτηση για τα βήματα που θα ακολουθηθούν το επόμενο διάστημα.

“Προχωρά μπροστά” σημειώνεται στην ανακοίνωση, και φαίνεται ότι αυτό είναι και το ουσιαστικό συμπέρασμα της σύσκεψης που έγινε.

“Μια περιφερειακή παράταξη με μονοκομματική αναφορά είναι καταδικασμένη σε αποτυχία και οδηγεί σε απλή καταγραφή κομματικών δυνάμεων που συνήθως δεν ξεπερνά τα κομματικά ποσοστά και ενδεχομένως να τα αδικεί κι όλας. Με αντικειμενική θεώρηση των δεδομένων θα αποτελεί μια άκρως αποτυχημένη επιλογή”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Έτσι εκφράστηκα καθολικά η επιθυμία των στελεχών για συνεχή διαβούλευση με όλο το φάσμα των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου, το οποίο ορίζεται από τις παρυφές της κεντροδεξιάς μέχρι την παραδοσιακή αριστερά.

Όπως τονίζεται, το προσεχές διάστημα “θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια διαλόγου για προγραμματική σύγκλιση με τις δυνάμεις που αναφέρθηκαν και με συλλογικότητες από την τοπική κοινωνία που θα δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τις εξελίξεις, ώστε να συγκροτηθεί ένα αξιόλογο, αξιόπιστο και ισχυρό ψηφοδέλτιο με προοπτική νίκης στις επόμενες περιφερειακές εκλογές”.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: “Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ δημιούργησε ένα σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναλωθεί. Αντίθετα, πρέπει να συμπληρωθεί και μαζί με άλλες κοινωνικές δυνάμεις και συλλογικότητες να αποτελέσει εφαλτήριο για συμπόρευση και συστράτευση ικανών αυτοδιοικητικών στελεχών με στόχο και σκοπό την ανατροπή της σημερινής πραγματικότητας που βιώνουν οι Ηπειρώτες και την οποία χαρακτηρίζει ένα κατεστημένο σύστημα απολυτότητας, πολιτικού εγωισμού και διχαστικού λόγου που εξυπηρετεί μόνο τον αρχηγό και την αυλή του. Αυτή η Ήπειρος δεν μας ταιριάζει και θα κάνουμε ότι πρέπει για να την αλλάξουμε”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ