Συμφωνία Υπουργείου Πρυτάνεων για τις εκλογές

PRYTANEISΜαραθώνια ήταν η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλου με τους εκπροσώπους των πρυτάνεων για το «καυτό» ζήτημα της εκλογής νέω συμβουλίων διοίκησης. Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ενώπιον των πρυτάνεων ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα δεσμεύθηκε να προχωρήσει άμεσα τις εκλογικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, έως τις 15 Ιανουαρίου θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογές σε όλα τα Ιδρύματα για να εισπράξουν και τη χρηματοδότηση.

Τα Ιδρύματα δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αλλά φαίνεται ότι θα διευκολύνουν τις επιτροπές για τον ορισμό ημερομηνίας εκλογών.

Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε για τη συμφωνία:

«Οι πρυτανικές αρχές συνεχίζουν να συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία των ιδρυμάτων βάσει της κείμενης νομοθεσίας. Άλλωστε, σύμφωνα με το νέο νόμο, η εμπλοκή τους στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των Συμβουλίων των ιδρυμάτων, που έχουν την ευθύνη κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2012, εξαντλείται στην έγκριση των εκλογικών καταλόγων και δεσμεύθηκαν ότι θα πράξουν τα προβλεπόμενα.

» Κατόπιν τούτου, είναι αυτονόητο ότι η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των συμβουλίων θα ολοκληρωθεί άμεσα. Σχετικά με τη χρηματοδότηση των ιδρυμάτων για το 2012 έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα υλοποιούν δωδεκατημόρια του προϋπολογισμού του 2011.»

Ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος σχολιάζοντας τα παραπάνω δήλωσε: «Η σημερινή θετική εξέλιξη του διαλόγου του υπουργού Αναπληρωτή Παιδείας, Θρησκευμάτων και Δια Βίου Μάθησης κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τις Πρυτανικές Αρχές αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν γόρδιοι δεσμοί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ