Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο της Νίκης Αγνάντη

agnanti niki

Ο Δήμος Ιωαννιτών εκφράζει την βαθιά του θλίψη για το θάνατο της Νίκης Αγνάντη. Η Νίκη Αγνάντη υπήρξε από τους σημαντικότερους επιστήμονες που υπηρέτησαν με πάθος το Πανεπιστήμιο και την τοπική κοινωνία.

Υπήρξε ένας σπουδαίος άνθρωπος. Άνθρωπος της δράσης και της προσφοράς.

«Η Νίκη Αγνάντη αφήνει μία σπουδαία παρακαταθήκη. Θα την τιμούμε και θα την θυμόμαστε. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για την απώλεια ενός λαμπρού ανθρώπου όπως ήταν η αγαπημένη μας Νίκη» αναφέρει ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου σε δήλωσή του.

Η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα με δήλωσή της εκφράζει τα συλλυπητήρια της για το θάνατο της Νίκης Αγνάντη.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη θλίψη για την απώλεια της Καθηγήτριας Νίκης Αγνάντη, για μία γυναίκα που αφιέρωσε τη ζωή της στην έρευνα για τον καρκίνο, που στάθηκε δίπλα σε χιλιάδες γυναίκες αλλά και άνδρες με καρκίνο, δίνοντας ελπίδα, κουράγιο και μαθήματα ζωής μέσα από την καθημερινή της πράξη και στάση ζωής, όπως και μέσα από το παράρτημα της Αντικαρκινικής Εταιρείας, στο οποίο διετέλεσε Πρόεδρος επί σειρά ετών. Η απώλειά της είναι τεράστια για την ιατρική κοινότητα και την επιστήμη.

Το ίδιο τεράστια όμως είναι και η παρακαταθήκη που αφήνει με το έργο και την προσφορά της, που θα μνημονεύεται εις το διηνεκές» αναφέρει στη δήλωσή της.

Ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Αμυράς αναφέρει ότι η Νίκη Αγνάντη αφήνει σπουδαίο έργο. «Έφυγε από κοντά μας η Νίκη Αγνάντη, ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με σπουδαίο επιστημονικό έργο, η οποία είχε διατελέσει Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής και Αντιπρύτανης. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους της», σημειώνει.

Μία συγκινητική ανάρτηση έκανε η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Μπατιστάτου. «Η Καθηγήτριά μας Νίκη Αγνάντη, αφού κατέκτησε με διεθνή αναγνώριση τον κόσμο της επιστήμης και αφού περιηγήθηκε όλον τον πλανήτη, έφυγε σήμερα για το μεγάλο ταξίδι. Καλό παράδεισο σεβαστή μας Καθηγήτρια» αναφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ