Συλλήψεις στην Κόνιτσα μετά από καταδίωξη

astinomia vradi

Ένας Ιρακινός και επτά Σύριοι παράτυποι μετανάστες συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη στην περιοχή Κλειδωνιά της Κόνιτσας.

Κλιμάκιο Αστυνομικών από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, τον Αστυνομικό Σταθμό Πυρσόγιαννης και το Τμήμας Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων μαζί με δύναμη της Frontex μετείχαν στην επιχείρηση που εκτυλίχθηκε.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν επί της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο αλλοδαπός, ο οποίος κατά την προσπάθειά του να αποφύγει επικείμενο έλεγχο ανέπτυξε ταχύτητα και λίγο μετά το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε.

Ο οδηγός –Ιρακινός στην καταγωγή-  τράπηκε σε φυγή πεζή ενώ στο αυτοκίνητο βρέθηκαν επτά Σύριοι παράτυποι μετανάστες.

Ακολούθησαν εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου περιπολίας «CIGI» του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και τη χρήση θερμικών καμερών, που οδήγησαν λίγο αργότερα στον εντοπισμό και τη σύλληψη του οδηγού.

Από την προανάκριση που ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας προέκυψε ότι ο συλληφθείς θα μετέφερε τους αλλοδαπούς προς την Αλβανία με σκοπό να εξέλθουν από τη χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής 1.000 –ευρώ- που θα του κατέβαλε έκαστος.

Το αυτοκίνητο καθώς και δύο πλαστά δελτία αιτήσαντος άσυλο αλλοδαπού κατασχέθηκαν, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ