Σύγκλητος: Έντονη διαμαρτυρία για τη διαθεσιμότητα

PANEP_IOANNΗ Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζει ομόφωνα την έντονη διαμαρτυρία της προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη διαγραφή από το «Μητρώο Μισθοδοτουμένων Ελληνικού Δημοσίου» υπαλλήλων ΙΔΑΧ Δ.Ε. του Ιδρύματος.

Η πράξη αυτή είναι, σύμφωνα με έγκριτους νομικούς, πρόδηλα αντισυνταγματική και αντιβαίνει σε κάθε έννοια δικαίου, παραβιάζοντας θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων.

Δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα εύρυθμης λειτουργίας του Ιδρύματος, το οποίο όχι μόνο δε διαθέτει πλεονάζον προσωπικό, αλλά εμφανίζει σοβαρότατες ελλείψεις σε Διοικητικό Προσωπικό, όπως προκύπτει από τα αλλεπάλληλα έγγραφα που έχει αποστείλει η διοίκηση του Πανεπιστημίου στα αρμόδια Υπουργεία.

Αντιτίθεται σε κάθε αρχή δικαίου και ανθρωπιστικής αξίας, αφού απολύονται, με οριζόντιες ρυθμίσεις, υπάλληλοι από αυτοδιοίκητα Ιδρύματα, οι οποίοι έχουν ουσιαστική συμβολή στη λειτουργία του Πανεπιστημίου και στηρίζουν με αυταπάρνηση το διοικητικό έργο του Ιδρύματος.

Με βάση τα παραπάνω το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καλεί:

  • Τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να επαναφέρει τα στοιχεία των διοικητικών υπαλλήλων ΙΔΑΧ στο Μητρώο Μισθοδοτουμένων Ελληνικού Δημοσίου.
  • Τον Υπουργό Παιδείας, κ. Αρβανιτόπουλο να εκφράσει άμεσα τη ριζική αντίθεσή του στη διαδικασία Διαθεσιμότητας των υπαλλήλων του Ιδρύματος.
  • Τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου να υποστηρίξουν το αίτημα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για αποκατάσταση της εργασιακής σχέσης των υπαλλήλων ΙΔΑΧ που πλήττονται από τις τελευταίες αποφάσεις του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ