Στρατόπεδα προς οικοπεδοποίηση….

STRATOSΆλλα θέλουν οι τοπικές κοινωνίες άλλα σχεδιάζει το Υπουργείο Άμυνας

Η απόδοση των στρατοπέδων από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις τοπικές κοινωνίες, αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα της Αυτοδιοίκησης και μία μόνιμη υπόσχεση του Υπουργείου. Μία υπόσχεση που δεν πήρε σάρκα κι οστά, τουλάχιστον σε καμία περίπτωση στην Ήπειρο. Αντιθέτως επί θητείας Ευάγγελου Βενιζέλου στο Υπουργείο Άμυνας είχαν διαρρεύσει σχεδιασμοί για οικοπεδοποίηση ορισμένων στρατοπέδων που θεωρούνται φιλέτα.

Η οικονομική κρίση άλλωστε ήταν μία καλή δικαιολογία.

Φαίνεται ότι τα σχέδια αυτά δεν εγκαταλείφθηκαν ποτέ.

Ο πρώην Δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας, ο οποίος έχει δεχθεί πλήθος μηνύσεων από την στρατιωτική ηγεσία, αποκάλυψε ότι υπάρχει έγγραφο του στρατού για την πολεοδόμηση του στρατοπέδου Σολωμού.

«Ο αγώνας της πόλης είναι τα στρατόπεδα να μην πολεοδομηθούν, αλλά να παραχωρηθούν στο Δήμο για τις χρήσεις που έχουν αποφασιστεί», ανέφερε ο κ. Κλάπας.

Να θυμίσουμε ότι λίγους μήνες πριν, η 8η Μεραρχία με το επιχείρημα ότι στο χώρο του στρατοπέδου βρίσκουν καταφύγιο αλλοδαποί προχώρησε σε εργασίες ουσιαστικά σφραγίσματός του.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης σε δηλώσεις που έκανε σημείωσε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση για τα σχέδια του στρατού περί πολεοδόμησης του στρατοπέδου.

Μόνο για το ”Κονκουρή” έχει υπάρξει κάποια απόφαση για παρεμβάσεις ανέφερε ο κ. Μπαΐλης κι επανέλαβε ότι πάγιο αίτημα της δημοτικής αρχής Πρέβεζας και δικό μου προσωπικά είναι να παραδοθούν τα στρατόπεδα της Πρέβεζας, χωρίς περαιτέρω επεμβάσεις στο λαό και την κοινωνία της πόλης.

Να σημειωθεί πάντως ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ανακινείται θέμα με το στρατόπεδο Σολωμού. Το ίδιο στρατόπεδο περιλαμβάνεται σε παλαιότερες λίστες του Υπουργείου Άμυνας με εκείνα που θα δοθούν προς αξιοποίηση.

Είναι σίγουρο λοιπόν ότι κάτι κινείται, απομένει να αποσαφηνιστεί αμέσως μετά τις εκλογές….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ