Στρ. Ιωάννου: «Δεν τους νοιάζει η Πρέβεζα παρά μόνο η βόλεψή τους»

ioannou tei

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να ανατρέψουν την απόφαση της Συγκλήτου για μεταφορά του Τμήματος Λογιστικής στα Ιωάννινα εμφανίζονται οι φορείς της Πρέβεζας.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου ο οποίος παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της Συγκλήτου και κατέθεσε σειρά επιχειρημάτων αντικρούοντας την μελέτη βιωσιμότητας που είχε εκπονηθεί.

Η Σύγκλητος με ευρεία πλειοψηφία αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα του Τμήματος και μάλιστα αρχής γενομένης από την νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Διαβάστε αναλυτικά: Τίτλοι τέλους για την Πρέβεζα… Στα Γιάννινα μεταφέρεται το Τμήμα Λογιστικής

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας με δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο του Ήπειρος TV1 υπογράμμισε ότι η απόφαση είναι βιαστική και ελήφθη με κριτήριο την εξυπηρέτηση λίγων καθηγητών σε βάρος μιας ολόκληρης κοινωνίας και της πόλης της Πρέβεζας.

«Δεν τους νοιάζει η τοπική κοινωνία παρά μόνο η βόλεψή τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ζήτησε από το Πανεπιστήμιο να πάρει πίσω την απόφαση ενώ υπογράμμισε ότι χάθηκε μία μάχη κι όχι ο πόλεμος.

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι στην Πρέβεζα υπάρχουν άριστες υποδομές, ειδικά κτιριακές, που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν κι ένα ακόμη τμήμα ενώ στα Γιάννινα δεν υπάρχει χώρος για την στέγαση.

Τέλος τόνισε ότι το πλήγμα για την τοπική οικονομία και την επιχειρηματικότητα θα είναι μεγάλο από την απομάκρυνση του τμήματος και επανέλαβε ότι το Τμήμα Λογιστικής δεν ήταν στο κόκκινο ενώ για τμήματα που είναι στο κόκκινο ανά την Ελλάδα δεν τέθηκε ζήτημα μεταφοράς έδρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ