Στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος τα απόβλητα της Άρτας

KOMPOTI_2Στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος φτάνει το θέμα που αποκάλυψε το Epiruspost.gr σχετικά με τα απόβλητα μονάδας επεξεργασίας και τυποποίησης ελιάς που ρέουν στο περιβάλλον μολύνοντας το έδαφος κι άλλα επιφανειακά νερά, στην περιοχή του Κομποτίου.

Η επιτόπια έρευνα του Epiruspost.gr σχετικά με τα προβλήματα που προκαλεί η λειτουργία του εν λόγω εργοστασίου προκάλεσε αίσθηση και όπως ήταν αναμενόμενο αποτέλεσε αντικείμενο πολλών συζητήσεων.

Τα απόβλητα της μονάδας, μέσω τσιμεντένιου αγωγού, καταλήγουν στον χείμαρρο Αννίνου και από κει βέβαια στον Αμβρακικό. Κάτι τέτοιο βέβαια απαγορεύεται ρητά από την εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως αυτό που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Epiruspost.gr δεν το βλέπουν, δεν το διαπιστώνουν και δεν το καταγράφουν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Μάλιστα προκαλεί εντύπωση η προσπάθεια που γίνεται να διαψευστούν όσα έχουν αποτυπωθεί στις φωτογραφίες με τον ισχυρισμό ότι αυτά συνέβαιναν χρόνια πριν και δεν ισχύουν σήμερα.

Δυστυχώς όμως ισχύουν.

Άλλωστε το γνωρίζουν πολύ καλά και οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι έχουν κουραστεί να διαμαρτύρονται. Ορισμένες φορές μάλιστα, η δυσοσμία είναι τόσο έντονη που δεν μπορούν να σταθούν….

Δυστυχώς λοιπόν ισχύουν…. Κι ίσως τα πράγματα να είναι ακόμη χειρότερα.

Αν κάποιοι έχουν την άποψη ότι η συγκεκριμένη μονάδα αποτελεί κομμάτι της επιχειρηματικότητας που στηρίζει την τοπική οικονομία δεν έχουν παρά να κοιτάξουν και τις ελιές που σαπίζουν στα δέντρα. Άλλωστε στο βωμό της επιχειρηματικότητας δεν μπορούν να θυσιάζονται τα πάντα.

Η άποψη επίσης που διατυπώνεται να γίνει επώνυμη καταγγελία για να ακολουθήσει έλεγχος, μάλλον δεν ταιριάζει στη σύγχρονη δημόσια διοίκηση…

Ο έλεγχος θα έπρεπε να είναι αυτονόητος. Χωρίς καταγγελίες και χωρίς τα ρεπορτάζ….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ