Στον Περιφερειάρχη Ηπείρου η «Ενότητα Πολιτών»

enotita politon perifereiarxis

Επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη, και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα».

Η επίσκεψη έγινε τόσο για θεσμικούς όσο και για ουσιαστικούς λόγους, καθώς στη διάρκειά της συζητηθήκαν δύο μείζονα ζητήματα που αφορούν το δήμο Ιωαννιτών.

Αυτά δεν είναι άλλα από την αντιπλημμυρική θωράκιση του λεκανοπεδίου και την προστασία της λίμνης Παμβώτιδας.

Σε ότι αφορά το πρώτο, ο κ. Καχριμάνης ενημέρωσε για την πορεία των μελετών τις οποίες εκπονεί η Περιφέρεια, με τον κ. Μπέγκα να τονίζει τη σημασία που έχει να ολοκληρωθούν έγκαιρα και λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, κάτι το οποίο τόνισε και ο Περιφερειάρχης.

Αναφορικά δε με την προστασία της λίμνης και τις συνεχείς παλινωδίες σχετικά με τη θεσμοθέτηση του Προεδρικού Διατάγματος, ο κ. Καχριμάνης ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχει κάνει η περιφέρεια προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση, προσθέτοντας ότι χρειάζονται να γίνουν κι άλλες παρεμβάσεις.

Κοινός τόπος της συνάντησης ήταν ότι τόσο για την αντιπλημμυρική θωράκιση όσο και για την προστασία της λίμνης απαιτείται συνεργασία μεταξύ της αυτοδιοίκησης καθώς κι άλλων φορέων της περιοχής, με τον κ. Μπέγκα να τονίζει πως όλα τα μείζονα θέματα του τόπου πρέπει να αντιμετωπίζονται σε αυτή τη λογική.

«Δεν είναι δυνατόν να γίνονται παρεμβάσεις μόνο για προεκλογικές εντυπώσεις, όπως αυτές στην οδό Αβέρωφ και την παραλίμνιο περιοχή οι οποίες συνέβαλαν στην απόφραξη των φρεατίων ομβρίων με άσφαλτο και όχι μόνο με φύλλα, όπως υποστήριξε η δημοτική αρχή, κάτι που άλλωστε έχει αποτυπωθεί σε φωτογραφίες πολλών συμπολιτών μας. Χρειάζεται σχέδιο, συνεργασία και συνεχή επαγρύπνηση σε κάθε παρέμβαση που γίνεται, διότι οι καιρικές συνθήκες έχουν αλλάξει και οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέγκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ