Στον «πάγο» ο διαγωνισμός για την πτήση Ιωάννινα- Ηράκλειο

ioannina irakleio

Εδώ και δύο μήνες έχει ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση για την ένταξη της γραμμής Ιωαννίνων- Ηρακλείου στις άγονες με ένα πρόγραμμα πτήσεων μάλιστα που καλύπτει όλες τις σεζόν.

Το ενδιαφέρον των αεροπορικών εταιρειών ήταν δεδομένο, με δύο τουλάχιστον προτάσεις να έχουν κατατεθεί για την διαγωνιστική διαδικασία που θα ακολουθούσε.

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απέστειλε όλο το φάκελο στο Υπουργείο Υποδομών από τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου ωστόσο η διαγωνιστική διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει και ο χρόνος κατά τον οποίο θα γίνει παραμένει άγνωστος.

Η επιστολή που είχε αποστείλει προ ημερών η Ένωση Ξενοδόχων του Νομού μένει αναπάντητη ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ερώτηση που έχει κατατεθεί στη Βουλή από τις αρχές Νοεμβρίου, από τον βουλευτή Ιωαννίνων Σταύρο Καλογιάννη μέχρι και σήμερα δεν έχει απαντηθεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών.

«Δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στην διαγωνιστική διαδικασία, δεν έχουμε καμία ενημέρωση για την τύχη της γραμμής» ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού Ιωαννίνων Στάθης Σιούτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας δεν μπορεί να προχωρήσει σε καμία διαδικασία πριν δοθεί το πράσινο φως από το Υπουργείο Υποδομών.

Κρίνοντας δε από τους διαγωνισμούς που έχουν γίνει για άλλες άγονες γραμμές της χώρας προκύπτει ότι η διαδικασία είναι και πολύπλοκη κυρίως όμως είναι χρονοβόρα.

Οι λόγοι καθυστέρησης είναι άγνωστοι και θα πρέπει πλέον να απαιτηθεί η άμεση έναρξη του διαγωνισμού τόσο από την Περιφέρεια και τους Δήμους όσο και από τους βουλευτές της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ