Στον Μητσοτάκη τα θέματα των αστυνομικών

Τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο έθεσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων και η αντίστοιχη του Νομού Θεσπρωτίας στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης, κατά την συνάντηση που είχαν συζήτησαν θέματα όπως αυτό της αναγνώρισης της επικινδυνότητας του επαγγέλματος του Αστυνομικού, επιμέρους ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρετούντες στους Νομούς που γειτνιάζουν με την Αλβανία ένεκα των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην Ελληνοαλβανική μεθόριο, επισημαίνοντας την καταφανέστατη αδικία της εξαίρεσής τους με την ψήφιση του Νόμου 4472/2017 από το επίδομα παραμεθορίων περιοχών, το αίτημα ίδρυσης αστυνομικής υπηρεσίας αερολιμένα, καθώς και ζητήματα προσωπικού και υλικοτεχνικών μέσων.

«Ειδικότερα, με τεκμηριωμένο λόγο και αδιάσειστα στοιχεία για τον χαρακτήρα του αστυνομικού επαγγέλματος και κυρίως για τα θύματα εν ώρα υπηρεσίας, αλλά και για τους θανάτους εκτός υπηρεσίας, που έχουν προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις, μίλησαν, οι πρόεδροι των Ενώσεων, ζητώντας από τον κ. Μητσοτάκη να ενδιαφερθεί έμπρακτα για τα δίκαια αυτά αιτήματα που ταλανίζουν τον κλάδο μας ολόκληρες δεκαετίες, «θωρακίζοντας» τον Έλληνα Αστυνομικό, θεσμικά, οικονομικά και εργασιακά.

Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του αφού παρέλαβε σχετικό υπόμνημα που ανέλυε λεπτομερώς τα ανωτέρω ζητήματα, δήλωσε πως έχει ψηλά στην ατζέντα του το θέμα της δημόσιας ασφάλειας, αυτονόητη υποχρέωση ενός Κράτους απέναντι στους πολίτες του, στέκεται δίπλα στον Έλληνα Αστυνομικό, ενώ η αστυνομία θα στηριχθεί και θα αφεθεί ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «όπου δεν υπάρχει ασφάλεια, δεν υπάρχει ελευθερία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι Ενώσεις σημειώνουν ότι θα συνεχίσουν να επιδιώκουν τον διάλογο με όλα τα πολιτικά κόμματα και επισημαίνουν ότι είναι συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας η θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας του λειτουργήματος του Αστυνομικού και όχι η παραπομπή αυτού του δίκαιου και ώριμου από καιρό αιτήματός  μας σε μελλοντικό χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ