Στον Εισαγγελέα για τα απόβλητα περιμετρικά της λίμνης

limni_zoika

Οι σωροί ζωικών και πτηνοτροφικών αποβλήτων περιμετρικά της λίμνης αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες εστίες ρύπανσης της Παμβώτιδας. Το πρόβλημα, αυτό το διάστημα έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις καθώς έχουν καταμετρηθεί από τους ελέγχους του Φορέα Διαχείρισης πάνω από 45 σωροί αποβλήτων, κυρίως στο νότιο τμήμα του λεκανοπεδίου. Εξ αιτίας αυτής της κατάστασης ο Πρόεδρος του Φορέα Φίλιππας Φίλιος και ο Αντιπρόεδρος Βασίλης Γοργόλης κατέφυγαν στις εισαγγελικές αρχές ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να κινητοποιηθούν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Το πρόβλημα είναι εξαιρετικά σοβαρό, τόνισε ο Πρόεδρος του Φορέα Φίλιππας Φίλιος, σε δηλώσεις του στο Epiruspost και υπογράμμισε την κοινή απόφαση για λήψη αυστηρών μέτρων αν οι υπεύθυνοι δεν συμμορφωθούν άμεσα.

Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται ακόμη και η αφαίρεση των αδειών λειτουργίας των επιχειρήσεων.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • limni zoika

Η Διοίκηση του Φορέα απευθύνει έκκληση προς τους ιδιοκτήτες των πτηνοτροφείων αλλά και άλλων μονάδων που παράγουν ζωικά απόβλητα να προχωρήσουν άμεσα στη διαχείριση όπως ορίζεται από τη νομοθεσία ώστε να μην χρειαστεί η λήψη των προβλεπόμενων μέτρων και η επιβολή κυρώσεων.

Η προστασία της λίμνης και της παραλίμνιας ζώνης είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων πολύ περισσότερο όσων δραστηριοποιούνται εντός αυτής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ