Στον Εισαγγελέα για ρύπανση από τη μονάδα ΑΣΑ

asa ripansi

Στον Εισαγγελέα προσφεύγει η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» του Σπύρου Ριζόπουλου καταγγέλλοντας το οικολογικό έγκλημα, όπως το χαρακτηρίζουν, από τη λειτουργία της μονάδας ΑΣΑ στο Ελευθεροχώρι του Δήμου Δωδώνης.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση μέλη της παράταξης πραγματοποίησαν αυτοψία στην περιοχή και διαπίστωσαν ότι λύματα από το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων καταλήγουν στο ποτάμι της Ψήνας. Συνοδεύουν δε την ανακοίνωση από φωτογραφικό υλικό και βίντεο, τα οποία θα κατατεθούν και στην εισαγγελική αρχή.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων σημειώνουν:

«Σε νέα αυτοψία που διεξήγαγαν τα στελέχη των Οριζόντων Ηπείρου μετά από πρόσκληση του Γιάννη Ράιδου (ιδρυτικό Μέλος των Ο.Η) οι Μιχάλης Νάτσης (Συντονιστής), Σπύρος Υφαντής (Μέλος Πολιτικής Επιτροπής), Ελένη Κίτσιου (Μέλος Πολιτικής Επιτροπής), Αλέξης Νικολάου (Μέλος Πολιτικής Επιτροπής) διαπίστωσαν την εγκληματική ενέργεια  που συντελείται και καταλήγει σε έγκλημα.

Τα λύματα καταλήγουν στο ποτάμι της Ψήνας που εκβάλλει στο Σουλόπουλο του Καλαμά σε νερά από τα οποία αρδεύονται τα χωριά της περιοχής με αποτέλεσμα να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο μολύνσεων ο αγροτικός κόσμος και πρωτογενής παραγωγή.

Θέλουμε να εκφράσουμε την εμπιστοσύνη μας στη Δικαιοσύνη ότι θα πράξει το καθήκον της και θα βάλει τέλος στο οικολογικό έγκλημα του εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων Ηπείρου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ