Στον απόηχο των επεισοδίων η αναζήτηση ευθυνών…

Στον απόηχο ενός επεισοδιακού παιχνιδιού, αυτού μεταξύ του ΠΑΣ και του ΠΑΟΚ και όσα συνέβησαν εντός, κυρίως όμως εκτός γηπέδου, μονοπωλούν τις συζητήσεις. Η πόλη από το πρωί της Κυριακής βρέθηκε στο έλεος των οργανωμένων που μετακινήθηκαν από την Θεσσαλονίκη. Οργανωμένοι που άφησαν σωρούς από μπουκάλια αλκοόλ στην παραλίμνιο, λογαριασμούς απλήρωτους σε καταστήματα και περίπτερα και μισοκατεστραμμένο το εθνικό στάδιο.

Κανένας δεν θέλει να σκέφτεται τι θα μπορούσε να συμβεί στην περίπτωση που ο ΠΑΟΚ έχανε το παιχνίδι.

Το “ντου” των οπαδών του δικέφαλου και το σπάσιμο της θύρας του γηπέδου, η κατάληψη που ακολούθησε στις κερκίδες για τις οποίες οι Γιαννιώτες είχαν πληρώσει εισιτήριο, σίγουρα είναι από τις εικόνες που θα μείνουν για πολύ καιρό ζωντανές.

Και βέβαια το ερώτημα “τις πταίει”… δύσκολα θα απαντηθεί. Άλλωστε ζούμε σε μία χώρα όπου όλοι είναι υπεύθυνοι και στα δύσκολα κανένας δεν αναλαμβάνει ευθύνη για τίποτα.

Οι φίλαθλοι του ΠΑΣ Γιάννινα βράζουν με την στάση της τοπικής αστυνομίας. Ειδικά για την εισβολή των οπαδών του ΠΑΟΚ, η οποία έγινε παρουσία των ΜΑΤ. Βίντεο που αναρτήθηκε αποτυπώνει καρέ καρέ τα γεγονότα όπως και την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων την στιγμή της “εισβολής”. 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με επίσημη ανακοίνωσή του εκφράζει την λύπη του για όσα συνέβησαν, υποστηρίζοντας ότι από την πλευρά του έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να διατηρηθεί η ηρεμία. “Αναμένουμε και μεις από μέρους μας να δούμε εν τέλει ποιος έχει την ευθύνη για τα γεγονότα..” αναφέρει με νόημα, δείχνοντας προς άλλη κατεύθυνση.

Πολλοί που έζησαν τα γεγονότα από κοντά (είναι εκατοντάδες οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) επιρρίπτουν ευθύνες στην αστυνομία και μιλούν για πλήρη απουσία επιχειρησιακού σχεδίου, παρότι εδώ και μέρες ήταν γνωστό ότι στην πόλη θα φτάσουν εκατοντάδες οργανωμένοι του ΠΑΟΚ.

Από την αστυνομία, θεωρούν ότι είχαν εκπονήσει ένα σχέδιο που εφήρμοσαν και οι απώλειες περιορίστηκαν στο ελάχιστο…

Τις πταίει λοιπόν;

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ