Στον αέρα ο χιονοδρομικός τουρισμός

xionodromoi tz2

Την ώρα που οι επαγγελματίες του χειμερινού τουρισμού ζητούν ην επαναλειτουργία των δραστηριοτήτων τους κάτω από αυστηρά πρωτόκολλα και κανόνες, οι προοπτικές είναι δυσοίωνες.

Τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας έχουν ντυθεί στα λευκά και ενδεχομένως μπορεί να συζητηθεί στην συνεδρίαση της επιτροπής ειδικών την ερχόμενη Παρασκευή.

Για καταφέρουν οι εκδρομείς να απολαύσουν τις πίστες θα πρέπει λοιμωξιολόγοι και αρμόδια υπουργεία να επιδοθούν σε ένα… σλάλομ άρσης απαγορεύσεων.

Προϋπόθεση για να δουν άσπρη μέρα οι επιχειρήσεις στα χιονοδρομικά κέντρα και να μη χαθεί και δεύτερη σεζόν είναι να επιτραπούν οι μετακινήσεις από περιφέρεια σε περιφέρεια.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει «κλειδώσει» η ημερομηνία επαναλειτουργίας των χιονοδρομικών, ωστόσο εκτιμήσεις θέλουν για τα μέσα Φεβρουάριου.

Την ίδια στιγμή, οι επαγγελματίες του κλάδου προειδοποιούν ότι λόγω του lockdown, κινδυνεύει να χαθεί ολόκληρη η σεζόν και πως τοπικές κοινωνίες που εξαρτώνται αποκλειστικά από το χειμερινό τουρισμό απειλούνται να μείνουν χωρίς εισόδημα.

Χιλιάδες επιχειρηματίες και εργαζόμενοι απασχολούνται στα χιονοδρομικά της χώρας, στις τοπικές ορεινές επιχειρήσεις, τα σαλέ, τα εστιατόρια, τους ξενώνες και τα ξενοδοχεία, αλλά και στις σχολές σκι και τις εταιρείες εισαγωγής εξοπλισμού χειμερινών σπορ.

Έχοντας χάσει ήδη το 60% της σεζόν, ευελπιστούν σε ένα άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων.

Το βασικό «αγκάθι» στην προοπτική να επιτραπεί το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων είναι η απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό, που αποτελεί προϋπόθεση για την κανονική λειτουργία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ