Στο top 10 των προορισμών τα Γιάννινα… Άριστα στην Ήπειρο δίνουν οι επισκέπτες της!

Στο top 10 των προορισμών για τον μήνα Οκτώβριο βρίσκονται τα Γιάννινα ενώ η Ήπειρος κατέχει κι αυτή τη φορά την πρώτη θέση στο γενικό δείκτη ικανοποίησης τουριστών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ΙΝΣΕΤΕ τα Γιάννινα βρίσκονται στην τέταρτη θέση πίσω από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και το Ναύπλιο. Αξιοσημείωτο είναι ότι την ίδια θέση κατείχαν και πέρυσι γεγονός που δείχνει ότι αποτελούν σταθερή επιλογή των τουριστών για το διάστημα του φθινοπώρου. H βρετανική, η γερμανική και η γαλλική ήταν οι τρεις κορυφαίες αγορές ταξιδιωτικών κρατήσεων για τα ελληνικά ξενοδοχεία και ακολουθεί η αγορά του Ισραήλ για πρώτη φορά το 2019, ενώ στην πέμπτη θέση υποχώρησε η αγορά της Ιταλίας.

Η Ήπειρος για μία ακόμη φορά αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους τους επισκέπτες της έχοντας τον υψηλότερο δείκτη στην ηπειρωτική Ελλάδα και τον δεύτερο υψηλότερο σε ολόκληρη την χώρα, συμπεριλαμβανομένων και των νησιωτικών περιοχών.

Ο δείκτης ικανοποίησης των τουριστών φτάνει στο 90,7%!

Στο κριτήριο της τοποθεσίας στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ήπειρος και η Θεσσαλία με 95,7% και 94,8% αντίστοιχα και ακολουθούν οι Κυκλάδες με 93,8%. Οι υπόλοιπες γεωγραφικές ενότητες έχουν χαμηλότερες βαθμολογίες.

Στο κριτήριο της εξυπηρέτησης στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ήπειρος με 95,5%, στη δεύτερη θέση οι Κυκλάδες με 93,3% και στην τρίτη η Αν.Μακεδονία και Θράκη με 93,2%. Ακολουθούν η Θεσσαλία με 90,8%, η Κρήτη με 90,1% και το Βόρειο Αιγαίο με 89,6%. Στην έβδομη θέση βρίσκεται η Πελοπόννησος με 89,5%, στην όγδοη θέση η Στερεά Ελλάδα με 88,4%, στην ένατη τα Δωδεκάνησα με 87,5% ενώ η δεκάδα συμπληρώνεται με την Κεντρική Μακεδονία με 87,2%. Τέλος, ακολουθούν στις τελευταίες θέσεις η Αττική με 86,5% και τα Ιόνια Νησιά με 86,2%.

Στην κατηγορία σχέση ποιότητας-τιμής στην πρώτη θέση βρίσκεται η Θεσσαλία με 94,7% και ακολουθούν η Αν. Μακεδονία και Θράκη με 93,4%, οι Κυκλάδες με 88,9 % και η Ήπειρος με 87,6%.

Στην κατηγορία δωματίου την πρώτη θέση κατέχει η Ήπειρος με 95,6%, τη δεύτερη η Αν. Μακεδονία και Θράκη με 94,1% και την τρίτη οι Κυκλάδες με 90,9%.

Στο κριτήριο της καθαριότητας στην πρώτη θέση βρίσκεται η Θεσσαλία με 95,7% και ακολουθούν οι Κυκλάδες με 95,4% και Αν. Μακεδονία και Θράκη με 95,2%. Την πεντάδα συμπληρώνουν η Ήπειρος με 94,2% και το Βόρειο Αιγαίο με 93,9%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ