Στο σκοτάδι η ενημέρωση για τα νέα κρούσματα.. Ποιος ευθύνεται..

test

Αρκετές ώρες μετά τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για τρία θετικά κρούσματα στην Ήπειρο, δύο στα Γιάννινα και ένα στη Θεσπρωτία, η ενημέρωση παραμένει στο σκοτάδι!

Το μόνο στοιχείο που έχει επιβεβαιωθεί από το Epiruspost είναι ότι κατά το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, σ’ αυτό δηλαδή που αναφέρονται τα αποτελέσματα του ΕΟΔΥ, δεν προέκυψε κανένα θετικό κρούσμα από τις αναλύσεις που έγιναν στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το συγκεκριμένο εργαστήριο αναλύει το σύνολο των δειγμάτων που αποστέλλονται από όλα τα νοσοκομεία της περιοχής.

Τι μπορεί να συμβαίνει;

Κάποιες πληροφορίες που είναι αδύνατο να επιβεβαιωθούν αναφέρουν ότι τα δύο κρούσματα που χρεώνονται στο Νομό Ιωαννίνων αφορούν νεαρά άτομα που βρέθηκαν θετικά σε άλλη περιοχή της χώρας έχουν όμως δηλωμένο ως τόπο μόνιμης κατοικίας τα Ιωάννινα.

Επίσης το ένα θετικό της Θεσπρωτίας αφορά την ομογενή που ήρθε από την Αλβανία και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η γυναίκα παρότι δεν διαμένει στην περιοχή έχει πολιτογραφηθεί στο Νομό Θεσπρωτίας.

Επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για πληροφορίες που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν αφού ο ΕΟΔΥ έχει ρίξει… μαύρο!

Κι έριξε μαύρο όχι στα μέσα ενημέρωσης αλλά στις τοπικές αρχές οι οποίες οφείλουν να έχουν γνώση για όσα συμβαίνουν, ειδικά σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, και με την σειρά τους να ενημερώνουν υπεύθυνα και αξιόπιστα.

Φυσικά ο ΕΟΔΥ δεν είναι απρόσωπος… Έχει πρόεδρο, έχει αντιπρόεδρο έχει και Διοικητικό Συμβούλιο που ορίζονται από την Κυβέρνηση, άρα πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα.

Πολιτικά πρόσωπα που κρίνουν ότι δεν έχουν καμία υποχρέωση να ενημερώσουν τις υγειονομικές αρχές της περιοχής, την Περιφερειακή Αρχή και εν τέλει την κοινή γνώμη.

Έχουν τις ευθύνες τους… Όπως έχουν ευθύνη και όλοι όσοι αποδέχονται τις τακτικές αυτές και γίνονται συμμέτοχοι στο έλλειμμα ενημέρωσης που μπορεί να έχει σοβαρές παρενέργειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ