Στο σκοτάδι από την ΥΠΕ η ενημέρωση για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.. Ανέστειλε την εφημερία

Οι μέρες είναι πολύ δύσκολες. Απαιτούν ψυχραιμία και υπευθυνότητα. Απαιτούν όμως και ενημέρωση. Αν και πέρασαν 24 ώρες από την στιγμή που επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα θετικά κρούσματα κορωνοιού στα Γιάννινα, ενημέρωση δεν υπάρχει.. Και θα ήταν ενδεχομένως αχρείαστη αν εξ αιτίας του ενός περιστατικού δεν είχε επηρεαστεί άμεσα η λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, του μεγαλύτερου νοσηλευτικού ιδρύματος της Βορειοδυτικής Ελλάδας! Όμως φαίνεται ότι κανένας δεν αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει για την πραγματική διάσταση των γεγονότων.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι στην Διοίκηση του νοσοκομείου επιβλήθηκε «εμπάργκο», απαγορεύτηκε δηλαδή να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε ενημέρωση.

Την υποχρέωση ανέλαβε η 6η ΥΠΕ ο διοικητής της οποίας παραμένει άφαντος.

Κι ας είναι το πανεπιστημιακό νοσοκομείο το μεγαλύτερο ίσως στην Περιφέρεια που διοικεί.

Η ενημέρωση στην παρούσα φάση οφείλει να είναι επίσημη και τεκμηριωμένη. Όχι για να ικανοποιηθεί η περιέργεια αλλά για να γνωρίζει η κοινή γνώμη ό,τι ακριβώς συμβαίνει και στις πραγματικές του διαστάσεις.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο από το πρωί γίνεται απολύμανση σε νευραλγικούς χώρους ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας αριθμός γιατρών και  νοσηλευτών έχει τεθεί σε καραντίνα καθώς είχε επαφή με την γιατρό που προσβλήθηκε από τον επικίνδυνο ιό και φέρεται να είναι «ορφανό» κρούσμα.

Όλα αυτά όμως αποτελούν πληροφορίες..

Η 6η ΥΠΕ έχει υποχρέωση να ενημερώσει για την κατάσταση του νοσηλευτικού ιδρύματος, την λειτουργία του και τον βαθμό που ενδεχομένως αυτή επηρεάζεται, τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει ώστε να επανέλθει σε πλήρη ομαλότητα και ετοιμότητα και τον χρόνο που θα συμβεί.

Από όλα αυτά, τίποτα δεν αποτελεί προσωπικό δεδομένο.

Αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωση μιας κρατικής δομής προς τους πολίτες, σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για όλους.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ